טיפים לבישול ואפייה

טיפים לחמין מושלם

February 01, 2020

לפני שמתחילים

סיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור (הסיר צריך להיות גדול יותר מנפח החומרים).

אני משתמשת בסיר בקוטר 28 ס"מ נפח 11 ליטר.

מומלץ לקנות לפחות סיר אחד גדול שהוא פתרון אירוח להרבה אנשים. אם קניתם סיר להכנת חמין בתנור, הסיר צריך להתאים למידות התנור. מודדים את התנור ומשאירים לפחות 5 ס"מ מרווח מלמעלה ומלמטה וקונים את הגודל המכסימלי.

לא את כל הסירים ניתן להכניס לתנור. קראו את הוראות היצרן, כי על פיהן תוכלו לדעת האם ידיות הסיר או המכסה, מגבילות את גובה טמפרטורת החימום בתנור שיש להשתמש בה.

חשוב שהסיר יהיה כבד, בעל תחתית עבה ודפנות עבות, מה שיבטיח פיזור אחיד של חום ובישול איכותי יותר.

במידה ותצליחו למצוא סיר בעל תחתית עבה, תוכלו להכין בו תבשילים על הכיריים באש קטנה מבלי לפחד מחריכה.

רובנו מכירים ויודעים עד כמה זה יכול להיות מתסכל וקשה להפריד בין החלבון לחלמון שבביצה.

יוקפיש דג הזהב הוא מוצר חדש מבית פלג דיזיין שבא להקל עלינו בהפרדת החלמון מהחלבון ללא מאמץ ובפעולת ואקום קלילה ופשוטה.
ליחצו על הדג, קרבו את שפתיו לחלמון, שחררו וראו כיצד החלמון נשאב פנימה לבטן הדג בעזרת הואקום שיצרתם.

מגרדת רוטרי לגבינה, שוקולד, אגוזים ועוד

May 13, 2019

מגרדת זו מתאימה לגרוד שוקולד, אגוזים וגבינות ישירות על גבי התבשיל או העוגה באמצעות סיבוב ידני של סכין הגירוד.

המגרדת מסייעת להעשיר בגבינה את המאכלים השונים, לעטר את העוגה בשבבי שוקולד מבלי לגרד לעצמכם את היד, מה שהופך את המגרדת הסיבובית בטוחה יותר לשימוש ממגרדת יד רגילה.

מעל גלגלת הגירוד, ידית הניתנת לכוונון לפי מידת הלחץ הנדרש להפעלה. ניתן לקבל במהירות וביעילות פתיתים גדולים, ולחילופין בהחלפת גלגל פשוטה ומהירה ניתן לקבל פתיתים דקים יותר המתאימים לקישוט סלטים או להמסה על פיצה חמה מאוד.

המגרדת מתפרקת בקלות לשטיפה יסודית במדיח הכלים או תחת זרם מים.

אני מנקה את המגרדת ביד וכדי להקל על הניקוי אני שופכת על כל החלקים מים רותחים, ומיד

מסבנת ושוטפת.

להכין סלט חסה טרי בכמה דקות עם מייבש חסה ידני

April 11, 2019

לא משנה כמה החסה שטופה ונקייה, היא חייבת להיות יבשה לחלוטין כדי שהרוטב ייצמד לעלים והמרקם והטעם לא יפגמו. השימוש בקערת מייבש חסה אטרקטיבי זה יעשה את העבודה טוב יותר מכל שיטה אחרת של ייבוש עלי חסה רטובים לסלט.

שוטפים את העלים מתחת למי ברז, חותכים את העלים ביד לגודל הרצוי לתוך הקערה ומסובבים בצנטריפוגה עד שהם יבשים לחלוטין. פשוט לשים את העלים השטופים בכלי ולסובב עד שהמים העודפים יוצאים ומשאירים את החסה יבשה ומוכנה לאכילה.

השאירו את הידיים נקיות, קסם של קולפן שום מסיליקון

March 05, 2019

אני אוהבת לבשל אבל יש כמה פעולות שהם קצת מעצבנות כמו לקצוץ בצלים או לקלף שום.

לפחות עם האחרון אין לי בעיות יותר בגלל העוזרת הידידותית שלי קולפן שום מסיליקון.

נכון שבהתחלה היו לי ספקות בקשר למוצר הזה, אבל המוצר באמת נפלא וכל כך פשוט.

'שלום בית'

January 29, 2019

לאוהבי כלי בית וגאדג'טים מקוריים למטבח Milk watcher "שלום בית" היא דיסקית עגולה מזכוכית שהיו מכניסים לסיר שבו הרתיחו את החלב, בימים שעוד היה צריך להרתיח את החלב. כשהחלב היה מתחיל לרתוח היה ה"שלום בית" משמיע קולות ומקשקש בתחתיתו של הסיר, וכך היו יודעים שהחלב רותח ויש לכבות את האש לפני שהחלב יגלוש ותחתית הסיר תישרף.

משטח סיליקון לרידוד ולישת בצק

December 19, 2018

משטח רידוד ולישת בצק. המשטח עשוי מסיליקון, ולכן לא זז בזמן העבודה. עוד תכונה נהדרת היא שמשטח הסיליקון מתנקה בקלות ומתגלגל עד לאחסון נוח. פשוט לגלגל את המשטח לכיוון ההפוך כדי לשטח כאשר אנחנו מוכנים להשתמש בו שוב. על המשטח מסומנות בדרך כלל  מידות אורך וקוטר, טבלת השוואת נוזלים ועוד ...

אומנות בקפה

October 15, 2018

המונח ציור בקפה/Latte Art "לאטה ארט" מתייחס לעיצובים המצוירים בעזרת חלב מוקצף על גבי משקאות מבוססי אספרסו. אומנות הציור בקפה התפתחה במקביל לעליית הפופולאריות של משקאות אספרסו משובחים בעולם.

ישנן שלוש דרכים ליצור ציורי קפה: האחת היא על ידי שליטה במזיגת החלב מקנקן ההקצפה לתוך המשקה, "ציור במזיגה חופשית".

שמנת צמחית

June 26, 2018

קצפת צמחית היא מוצר דמוי שמנת מתוקה, ומהווה תחליף פרווה במקומות בהם רוצים להשתמש בשמנת להקצפה. בשונה משמנת מתוקה, רוב הקצפות הצמחיות ממותקות לכן כדאי לצמצם טיפה את כמות הסוכר במתכון.

קצפת צמחית לא ממש תתאים למאכלים פיקנטיים, פשטידות מלוחות או לרטבים.

במידה ואתם רוצים להשתמש בקצפת צמחית למאכלים מלוחים, חשוב לוודא שאכן הקצפת לא ממותקת ולא במתיקות עדינה.

כרוב ממולא

June 26, 2018

במקום לבשל את הכרוב לפני הכנת הכרוב הממולא, דרך נוספת להתעסק עם העלים של הכרוב היא להקפיא את הכרוב השלם בין 24 ל 48 שעות ולהפשיר במקרר 24 שעות או בחוץ לפני ההכנה והעלים יהיו גמישים. ההפשרה צריכה להיות איטית וארוכה, להניח בחוץ או במקרר לכל הלילה או יותר אם צריך, אחרת העלים נשברים ומתפוררים. להניח במסננת שכל המים יצאו.


כדאי להכין תמיד ממולאים יום לפני ההגשה, הטעמים מתגבשים יותר.

June 25, 2018

כלי רב תכליתי זה יהפוך לאחד הכלים השימושיים ביותר במטבח שלכם.

משתמשים בו כדי לאסוף ולהעביר מזון קצוץ ישירות מקרש החיתוך אל הסיר או למחבת, בלי להרים את קרש החיתוך כלל, בקלות וללא בלגן. בנוסף הכלי עוזר לסילוק כל פסולת מזון מקרש החיתוך לפח האשפה.

הכלי יכול לשמש לשמירת משטח העבודה נקי כאשר עובדים עם בצקים.

סופלה

June 12, 2018

סופלה (צרפתית: [soufflé]) הוא מאפה קליל ואוורירי, שעשוי מחלמונים וחלבוני ביצים מוקצפים בשילוב עם מרכיבים אחרים שונים שמשמשים כמנה עיקרית מלוחה או כקינוח מתוק.

 

לסופלה צריכים כלים אישיים חסיני חם או ספלי קפה מקרמיקה המתאימים לשימוש בתנור אפייה. הכלים צריכים להיות עם שוליים שמקבילים לתחתית, כדי שהתפיחה תהיה יפה וישרה.

מלפפונים חמוצים הכי טעימים שיש

May 21, 2018

אין כמו מלפפונים חמוצים שמכינים לבד. הכנת מלפפונים חמוצים היא עניין קל. המלפפונים יוצאים פריכים, מבריקים, עם עושר טעמים וניחוחות ביתיים.

 

להשרות לפני החמצה במי קרח זה הפתרון שתמיד מצליח/לא חייבים אם אין זמן.

היחס הבסיסי: כפית גדושה של מלח על כוס מים.

עדיף להשתמש במלח גס.

עדיף להשתמש במים מסוננים או מינראליים.

בזמן מילוי הצנצנת, יש לדחוס את המלפפונים היטב, ולא להשאיר מקום ריק.

כדי לעצור את תהליך הכבישה, צריך פשוט להכניס את הצנצנת למקרר. בחורף מחכים כחמישה ימים. בקיץ שלושה עד ארבעה ימים. אפשר לבדוק את המלפפונים אחרי ארבעה ימים אם אתם ממש סקרנים ורוצים לבדוק מה קורה. תפתחו בעדינות את הצנצנת, תוציאו מלפפון, חתכו אותו לשניים, אם טוב לכם, תאכלו, לא טוב תשאירו לעוד יום יומיים. (יש כל מיני סוגים וגדלים של מלפפונים, וכל מיני עונות ולכן שום דבר לא מדויק.

המלפפונים שאתם משתמשים בהם צריכים להיות קשים וטריים. עדיף אפילו כאלו שלא היו במקרר.

 

אין כמו הטעם של מלפפונים כבושים שהוכנו בבית

בתאבון!

מבער לבישול ואפייה

May 06, 2018

מבער בישול איכותי וקומפקטי שיעזור לכם בהכנת אחד הקינוחים המדוברים בעולם קרם ברולה ועוד מגוון רחב של קינוחים. המבער ידוע גם כמוצר מושלם להשחמת בשר. מתאים גם להכנת מאפה "מרנג", התכת גבינות ולהשחמת מגוון של תבשילים. שימושי גם לקילוף פלפלים והשחמת חצילים.

Turkey Baster - כלי עזר להוצאת רטבים מכלי הבישול או האפייה

April 26, 2018

המכשיר נקרא באמריקה Turkey Baster Set 2-pc..

המכשיר משמש אותי לכל הרטבים שמצטברים בבישול, כאלה שאני רוצה להוציא/לשאוב מהכלי הבישול ולשפוך החוצה או ברוב המקרים, רטבים, שנמצאים בכלי הבישול ובמשך האפייה או הבישול אני רוצה להרטיב  את הבשר, העוף תפוחי האדמה או כל מזון אחר, שצריך לשמור, שישאר רטוב ולא יתייבש

בנוסף ניתן בקלות למרוח את העוף או כל בשר בטעמים שלו.

'קישואן'

April 15, 2018

בקטגוריית מנות עיקריות רשמתי היום מתכון לקישוא ממולא. שנים רבות ניסיתי להוציא את תוכן הקישוא בכפית קטנה עם עזרה של סכין, לא בהצלחה גדולה, עד שמצאתי בשווקים מכשיר ידני, 'קישואן' מכשיר פשוט ויעיל להסרה נוחה של ליבת קישואים, ללא פגיעה בשלמות הפרי.

מומלץ מומלץ........

March 31, 2018

What's this item about? What makes itסכין מחושלת קצבים/סכין קופיץ היא סכין רב תכליתית פנטסטית שמשמשת עבור רוב סוגי הקיצוץ וחיתוך. הסכין מתאימה למטבחים מקצועיים וביתיים, מאפשרת פעולת חיתוך יציבה, חיתוך ושבירה של עצמות. הלהב קשיח, רחב ועבה במיוחד כדי למנוע החלקה בזמן החיתוך וכדי לאפשר הכוונה בטוחה וקלה של הלהב בעזרת היד השנייה. הסכין משמשת אותי לקיצוץ סלט כבד קצוץ
כמובן שאפשר לקצוץ בכל סכין חדה גדולה
הסכין מתאימה לאנשים שאוהבים לבשל ורוצים את הכלי הנכון והבטוח למשימות המטבח

March 04, 2018

צריך להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כשעה לפני שמתחילים להקציף. יותר קל להקציף חלבונים אם הם בטמפרטורת החדר.

March 01, 2018

זהו אחד מאותם משימות שרוב האנשים מניחים שהם כבר יודעים כיצד לבצע.

כמו עם רוב הדברים יש דרך נכונה לחתוך עוגה ויש את הדרך הלא נכונה

                                                       

הנה הדרך הנכונה ...
 

February 09, 2018

לפעמים לא נראה, שהפטריות נקיות מספיק, כך שאם יש  פטרייה מלוכלכת במיוחד, ניתן להשתמש במגבת בד או מגבת נייר לחה כדי לנגב את הלכלוך מכל פטרייה בודדת ובמהירות לייבש את הפטריות עם מגבת יבשה. בנוסף רצוי  לקצץ את הסוף של הגבעול שעוזר להפטר מעוד לכלוך של הפטרייה שעוזר לפטרייה להראות יפה יותר.

Please reload

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon