מלפפונים חמוצים הכי טעימים שיש

אין כמו מלפפונים חמוצים שמכינים לבד. הכנת מלפפונים חמוצים היא עניין קל. המלפפונים יוצאים פריכים, מבריקים, עם עושר טעמים וניחוחות ביתיים.

 

כלי:

צנצנת זכוכית 2 ליטר עם סגירה הרמטית וגומי בין המכסה לגוף כדי שלא יכנס אויר ויחמצן את התוצרת (אפשר גם צנצנת עם הברגה).

 

המלצות:

להשרות לפני החמצה במי קרח זה הפתרון שתמיד מצליח/לא חייבים אם אין זמן

היחס הבסיסי: כפית גדושה של מלח על כוס מים.

עדיף להשתמש במלח גס.

עדיף להשתמש במים מסוננים או מינראליים.

בזמן מילוי הצנצנת, יש לדחוס את המלפפונים היטב, ולא להשאיר מקום ריק.

כדי לעצור את תהליך הכבישה, צריך פשוט להכניס את הצנצנת למקרר. בחורף מחכים כחמישה ימים. בקיץ שלושה עד ארבעה ימים. אפשר לבדוק את המלפפונים אחרי ארבעה ימים אם אתם ממש סקרנים ורוצים לבדוק מה קורה. תפתחו בעדינות את הצנצנת, תוציאו מלפפון, חתכו אותו לשניים, אם טוב לכם, תאכלו, לא טוב תשאירו לעוד יום יומיים. (יש כל מיני סוגים וגדלים של מלפפונים, וכל מיני עונות ולכן שום דבר לא מדויק.

המלפפונים שאתם משתמשים בהם צריכים להיות קשים וטריים. עדיף אפילו כאלו שלא היו במקרר.

 

המרכיבים:

1 קילו מלפפונים קטנים או בינוניים, זקופים וקשים (עדיף לא גדולים). כלי בגודל של 2-3 ליטר מתאים לצריכה ביתית ממוצעת. מי שצורך הרבה מלפפונים חמוצים עדיף שיעשה כמות כפולה בשתי צנצנות. במשך הזמן תוכלו לדעת בדיוק כמה מלפפונים מכילים כל כלי, דבר שיקל על ההכנה 

 

צרור שמיר שטוף


שיני שום מחצי ראש שום גדול או שני שום מראש שום קטן מקולפים וחצויים (לפחות 10 שני שום חצויות)

 

1- 2 פלפל ירוק חריף חתוך לחצי (אופציונאלי או לפי הטעם ורק למי שאוהב קצת חריף)

 

מים לפי הצורך


מלח גס/כפית גדושה על כל כוס מים


שתי כפות חומץ לכלי של שני ליטר

 

אופן ההכנה:

לפני הכנסת המלפפונים לצנצנת יש לשטוף אותם היטב, כדי להיפטר מכל מיני ריסוסים, ולהוריד להם את הפרחים  אם ישנם.

 

לקלף את השום ולחצות לשניים.

 

מערבבים מים מינראליים עם המלח הגס. היחס הבסיסי: כפית גדושה של מלח גס על כוס מים.

 

שמים בתחתית הצנצנת חצי מכמות השמיר, ומפזרים חצי מכמות השום והפלפל החריף.

 

מסדרים את המלפפונים בצנצנת כך שהם עומדים צפופים, מפזרים את שאר השום והפלפל הירוק חריף, דוחסים את השמיר יפה בין לבין ומעל ויוצקים את המים ושתי כפות החומץ, שיכסו את הכל. מוודאים שהשמיר שקוע היטב במים.

 

סוגרים ואוטמים, ומניחים במקום יבש עם הרבה אור לא בשמש.

 

בחורף מחכים כחמישה ימים. בקיץ שלושה עד ארבעה ימים.

 

כדי לעצור את הכבישה מכניסים למקרר.

 

אין כמו הטעם של מלפפונים כבושים שהוכנו בבית

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon