top of page
  • תמונת הסופר/תilana biller

יום עוגת הגבינה


יום עוגת הגבינה הבינלאומית מצוין מדי שנה ב - 30 ביולי. עוגת גבינה היא קינוח טעים ואהוב על ידי מיליוני אנשים ברחבי העולם. עוגת הגבינה נהפכה למרכיב מרכזי במסעדות ובמאפיות ברחבי העולם. קינוח מתוק שהוא תערובת של גבינה רכה, גבינת שמנת או גבינת קוטג', ביצים וסוכר על בסיס העשוי מפתי בר מעוכים, עוגיות מרוסקות, בצק או עוגות ספוג.

עוגות גבינה ניתן להכין אפויה או לא אפויה, ניתן להכין עוגת גבינה בטעמים שונים כמו בטעם תותים, אוכמניות, שוקולד, לימון, תפוזים פטל או טופי, לעיתים קרובות מוגשת עוגת הגבינה בציפוי פירות, רוטב פירות, שוקולד או קצפת.

ייתכן שעוגת הגבינה הייתה מנה פופולרית ביוון העתיקה. האזכור המוקדם ביותר של עוגת גבינה הוא על ידי הרופא היווני Aegimus, שכתב ספר על אמנות עשיית עוגת הגבינה.

James Kraft פיתח צורה של גבינת שמנת מפוסטרת בשנת 1912. בשנת 1928, רכש Kraft את הסימן המסחרי של פילדלפיה והחברה משווקת את 'פילדלפיה גבינת השמנת' Philadelphia Cream Cheese, שהינה כיום הגבינה הנפוצה ביותר להכנת עוגת גבינה.

בארה"ב יש כמה סגנונות שונים של עוגות גבינות

עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי, עוגת גבינה פנסילבניה בסגנון הולנדי, בסגנון פילדלפיה, עוגת גבינה בסגנון כפרי

עוגת גבינה ללא לקטוז, עוגת גבינה בסגנון שיקגו ועוד.

לא בטוחים איך לחגוג את יום הגבינה?

פנקו את עצמכם וחברים ביום ראשון ה 30 ליולי ובכול יום בפרוסת עוגת גבינה ממתכוני עוגות הגבינה של 'אוסף פרטי' ותעבירו הלאה.

מוס גבינה בטבעת ג'ל מהמותג טאפוואר כאן

גביניות כאן

עוגת מוס גבינה ללא אפייה על מצע של אפרסקים כאן

סופלה גבינה מתוקה כאן

עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת כאן

עוגת גבינה אפויה על בסיס פירורי ביסקוויטים כאן

עוגת גבינה ללא אפייה כאן

בתאבון!

מקור

https://nationaldaycalendar.com/national-cheesecake-day-july-30

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page