top of page

גביניות

בצק השמרים מוכן של מעדנות. לילה לפני מעבירים את הבצק הקנוי להפשרה במקרר. למחרת מכוונים את התנור ל 180 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם מערבבים את המלית וממלאים את הבצק, ואופים ישר - בלי שום התפחה.

 

24 גביניות

חומרים:

בצק שמרים מוכן של מעדנות/להשיג בסופרים במדף הקפואים

 

2 חבילות טוב טעם

 

2 חלמונים/ה"צהוב", שומרים את החלבון לזיגוג

 

100 גרם אבקת סוכר/ או לפי הטעם

 

כוס צימוקים בהירים/לא חובה

 

זיגוג:

בחלבונים משתמשים למרוח את הגביניות לפני האפייה/חלבון טרוף עם כף מים.

 

קישוט:

אבקת סוכר לקישוט על הגבניות כאשר הן מוכנות.

 

 

 

 

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-  180 מעלות.

 

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 X10 ס"מ.

 

בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמון לתערובת אחידה ללא גושים. מערבבים פנימה  את הצימוקים.

 

מניחים כף (לא גדושה) של מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.

 

מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלבון עם כף המים לזיגוג.

 

אופים מיד (ללא התפחה)  25 – 20 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית).

 

מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page