קסטת וופלים לואקר וגלידת וניל

מה יותר קיצי מקסטת וופלים לואקר וגלידת וניל.

אוכלים עם הידיים קצת מתלכלכים ונהנים מטעם של קיץ.       

 

כלים: 1 תבנית אינגליש קייק חד פעמית

 

 

מצרכים:                          

2 חבילות (400 גרם סה"כ) וופלים גרנדה לואקר

 

1 מיכל (320 גרם) ממרח אגוזים לואקר או ממרח אגוזים נוטלה

 

1 ק"ג גלידת וניל רכה

 

ניילון נצמד

 

 

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

1 כף שמן קנולה

 

פירות יער קפואים

 

 

אופן ההכנה:

מרככים את הגלידה מחוץ למקרר או במקרר .

 

מרפדים את התבנית החד פעמית בניילון ניצמד, כך שהניילון הנצמד יגלוש בכמה סנטימטרים מהדפנות. ניתן למרוח מעט מעט את הניילון בספרי קנולה לפני שמרפדים את התבנית.

 

מניחים את הופלים לאורך כאשר ציפוי השוקולד כלפי מטה כך שבכול שורה יהיה 4 ופלים. לשורה האחרונה צריכים לחתוך 4 וופלים כך שיתאימו למידת האורך.

 

מורחים בעזרת כף גדולה בכמות נדיבה ממרח אגוזים לואקר או ממרח אגוזים נוטלה על הוופלים ומיישרים.

 

יוצקים את הגלידה על הוופלים ומיישרים. צריך להשאיר מעט מקום בתבנית לשכבה נוספת של וופלים וציפוי השוקולד.

 

מיישרים את הגלידה ומכסים בשכבה נוספת של וופלים לאורך התבנית באותה צורה של השכבה הראשונה (4 וופלים בכול שורה בצורה סימטרית וישרה כאשר ציפוי השוקולד כלפי מטה).

 

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא לפחות ל 4 שעות.

 

 

הקישוט: שמים את 100 הגרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם כף שמן קנולה בכלי מתאים למיקרוגל ומחממים בהפסקות של 20 שניות. מידי פעם עוצרים מערבבים ובודקים אם השוקולד נמס עד שנוצר קרם חלק ומבריק.

 

מוצאים את התבנית מהמקפיא שופכים מעל הוופלים את השוקולד המומס.

 

מחזירים למקפיא לחצי שעה עד שהשוקולד מתקשה.

 

מחזיקים את הקסטה בהקפאה עד ההגשה.

 

לפני ההגשה מוצאים את הקסטה בעזרת הניילון הנצמד על קרש חיתוך. חותכים בסכין חדה מאוד וחמה למלבנים או ריבועים ומגישים קפוא עם פירות היער לקישוט.

 

כמה שעות לפני ההגשה רצוי להפשיר מעט פירות יער ובעדינות רבה רבה מורידים את הקרח שמצטבר מסביב לפירות.

 

בתאבון!

 

מתוך דף פרסומי של לואקר עם שינויים

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon