עוגת הקסם

 

 

את המתכון ראיתי באתר Pinterest לפני שבועיים והחלטתי לנסות. איך מתכון כל כך פשוט וקל להכנה הופך לקינוח מדהים. הקסם שבמתכון, שהעוגה מתחלקת לשלוש שכבות: שכבת עוגה, שכבת פודינג רכה ונפלאה באמצע ושכבת עוגה צפופה בתחתית. 

זוהי עוגה מאוד ייחודית. עוגת הפודינג מתחילה פחות או יותר עם בלילת עוגה בסיסית שהופכת פשוטו כמשמעו, לעוגה קסומה עם שכבת פודינג. אם אתם אוהבים כל סוג של פודינג או פלאן, אז עוגה הזאת בשבילכם.  

 

 

מה שהופך את העוגה למוצלחת וקלה יותר להכנה: יותר קל ופחות מבלגן להוסיף את החלב לקערה בעזרת מקצף ידני ולא במיקסר חשמלי. הבלילה מאוד נוזלית וכמה שלא נשפוך את החלב באיטיות ובזהירות החלב ניתז לכל עבר.  

 

את הקצף לערבב לתוך הבלילה בעדינות רבה בתנועות קיפול. הקצף יראה לכם בתוך הבלילה כמו יוגורט/גושי לאחר הערבוב. תקפלו את הקצף לתוך העיסה עד לנקודה, שבה אין גושים גדולים מידי. לפני האפייה הכל נראה, שלא הולך לצאת עוגה מהבלילה הזאת ולאחר האפייה וקרור העוגה לפחות למשך שעה, העוגה נראית קסם מושלם.

 

מכוון שהעיסה דלילה ונוזלית, צריך להשתמש בתבנית אטומה/לא קפיצית כדי שהעיסה לא תנזל החוצה במשך האפייה.

לא לשכוח להוסיף את תמצית הווניל. תמצית הווניל הוא מרכיב הכי חשוב בעוגה.

עוגה קסומה ולא מתוקה מידי.

 

 

כלים:

תבנית 20 X 20 ס"מ/אני אפיתי בתבנית 25 X 25 ס"מ

 

 

מיקסר ידני או מיקסר שולחני

 

 

 

מקציף לחלב לביצים

 

 

לקקן

 

 

 

חומרים:

4 ביצים מופרדות בטמפ' החדר

 

כפית תמצית וניל

 

3/4 כוס סוכר רגיל

 

קמצוץ מלח להקצפת החלבונים

 

120 גרם חמאה מומסת

 

3/4 קמח רגיל

 

2 כוסות חלב פושר

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

לחמם את התנור לטמפ' 165 - 160 מעלות.

 

לשמן את התבנית.

 

להפריד את הביצים ולשים את החלבון (הלבן) במיקסר  עם קמצוץ מלח עד להיווצרות קצף יציב. מספיק קמצוץ מלח לשם קבלת קצף יציב ונוקשה. יותר מדי מלח יגרום להיחלשות הקצף. כדאי להקציף את החלבונים ממש לפני השימוש. אחרת הקצף נחלש והופך נוזלי. לשים את הקצף בקערה בצד. עוד על איך להקציף חלבונים.

 

בקערה נפרדת להקציף את החלמון (צהוב) עם 3/4 כוס סוכר לתערובת אחידה. להוסיף כפית וניל והחמאה המומסת. להמשיך להקציף כשתי דקות. ולהוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

לאט לאט להוסיף את החלב עד שהכל מתערבב לחלוטין.

 

להוסיף את קצף הביצים בשלושה שלבים ולערבב בעדינות עם לקקן עד לנקודה, שבה אין גושים גדולים מידי.

 

לשפוך את העיסה לתבנית האפייה ל 45 – 60 דקות או עד שהעוגה מעט זהובה/אני אפיתי 50 דקות.

 

לקרר את העוגה ולפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.

 

סרטון שיעזור לכם להכין את העוגה

 

בתאבון!

 

 

מקור:

 

Recipe for this cake comes from a blog in spanish decoraciondemabel.blogspot.com.es by Mabel Mendez

http://decoraciondemabel.blogspot.com.es/2013/02/tarta-magica.html

 

http://whiteonricecouple.com/recipes/magic-custard-cake/

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon