top of page

ב 25 לאוקטובר יהיה יום הפסטה הבינלאומי


פסטה

המילה "פסטה" באיטלקית משמעותה "בצק" או "עיסה". היא נגזרת מהמילה הלטינית pasta, שמתייחסת לבצק עשוי מקמח ומים ולפעמים גם ביצים. עם הזמן, המונח הפך למזוהה עם מגוון סוגי המאכלים האיטלקיים המוכנים מבצק מבוסס קמח חיטה, ובעיקר לאטריות ולצורות אחרות של פסטה שאנו מכירים כיום, כמו ספגטי, פנה, פטוצ'יני ועוד.


ספגטי ברוטב אדום עשיר, נקניקים מתובלים, זיתים שחורים ופטריות, או פטוצ'יני עוף עשיר ברוטב שום שמנת; ישנם מעל 600 צורות של פסטה הידועה לאנושות, ושמותיהן מתארים את צורתם.

לכל אחד מהם שם ייחודי וצורה שמאפיינת אותו. הצורות המגוונות מגיעות בגדלים, עוביים ומרקמים שונים, והן מותאמות לשימושים שונים במתכונים, סוגי רטבים ושיטות בישול.

ספגטי l Spaghetti ('חוט'), טורטליני l Tortellini ('עוגות קטנות'), פטוצ’יני I Fettuccine ('סרטים קטנים'), פוזילי l Fusilli (פסטה בצורת ספירלה) ועוד.

בכל אזור באיטליה יש סוגים מקומיים של פסטה, והתאמת סוג הפסטה לרוטב או לתבשיל היא חלק חשוב בתרבות האוכל האיטלקית.

יום הפסטה הבינלאומי הראשון התקיים בשנת 1995 ברומא, על ידי 40 מומחים ויצרני פסטות מכל קצוות העולם במטרה לחלוק ולהעשיר את הידע של אטריות אלו לסוגיהן.

מאז ועד היום חוגגים מידי שנה ב 25 לאוקטובר בכל העולם את היום הזה ומתוודעים לתרבות הקולינארית והמסורתית של המאכל הפופולארי במסיבות פסטה, ארוחות במסעדות לסוגיהן ובבתים, כל זאת זה תחת כנפי הארגון הבינלאומי I.P.O International Pasta Organization

International Pasta Organization

מתכונים

פסטה פרות ים ברוטב שמנת כאן

לזניה עם בשר וגבינות כאן

אין כמו פסטה!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page