פסטה באיטלקית פירושה בצק. הרומאים הם אלו שהחלו להשתמש בבצק, שעשוי בפשטות, קמח, מים ולפעמים גם ביצים.
ספגטי ברוטב אדום עשיר, נקניקים מתובלים, זיתים שחורים ופטריות, או פטוצ'יני עוף עשיר ברוטב שום שמנת; ישנם מעל 600 צורות של פסטה הידועה לאנושות, ושמותיהן מתארים את צורתם.
ספגטי l Spaghetti ('חוט'), טורטליני l Tortellini ('עוגות קטנות'), פטוצ’יני I Fettuccine ('סרטים קטנים'), פוזילי l Fusilli (פסטה בצורת ספירלה) ועוד.
יום הפסטה הבינלאומי הראשון התקיים בשנת 1995, ברומא, על ידי 40 מומחים ויצרני פסטות מכל קצוות העולם במטרה לחלוק ולהעשיר את הידע של אטריות אלו לסוגיהן.
מאז ועד היום חוגגים מידי שנה ב 25 לאוקטובר בכל העולם את היום הזה ומתוודעים לתרבות הקולינארית והמסורתית של המאכל הפופולארי במסיבות פסטה, ארוחות במסעדות לסוגיהן ובבתים, כל זאת זה תחת כנפי הארגון הבינלאומי I.P.O International Pasta Organization
מתכונים
פסטה פרות ים ברוטב שמנת כאן
לזניה עם בשר וגבינות כאן
אין כמו פסטה!