top of page
  • תמונת הסופר/תilana biller

סלט קפרזה Insalata Caprese


reteta-salata-caprese-3[1].jpg

סלט קפרזה או אינסלטה קפרזה (באיטלקית: Insalata Caprese) הוא סלט איטלקי המורכב מירקות ומגבינה. הסלט נחשב לסלט פשוט יחסית, ומורכב מעגבניות, פרוסות מוצרלה טרייה, עלי ריחן טריים, שמן זית ותבלינים. מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה.

מגישים את הסלט כמנה ראשונה, לפני הפסטה.

פרוסות גבינת מוצרלה די בפאלו טרייה, עלי בזיליקום טריים, עגבניות פריכות ושמן זית מעולה.

חומרי הגלם צריכים להיות בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר.

המרכיבים ל-4 מנות:

4 עגבניות לא רכות מדי, פריכות, בינוניות ובגודל אחיד, פרוסות לעובי של כ-1/2 ס"מ

300 גרם כדורי מוצרלה די באפלו טרייה, פרוסה לעובי 1/2 ס"מ או 1 ס"מ

1/3 כוס עלי בזיליקום טריים

שמן זית מעולה

מלח ים אטלנטי או מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

בצלחת הגשה גדולה מניחים לסירוגין בחפיפה פרוסות מוצרלה, עגבנייה ועלי בזיליקום מעל.

ממש לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.

צורות הגשה לסלט קפרזה:

סלט קפזה.jpg
images[7].jpg
IMG_0686[1].JPG

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page