סלט קפרזה
סלט קפרזה או אינסלטה קפרזה (באיטלקית: Insalata Caprese) הוא סלט איטלקי המורכב מירקות ומגבינה. הסלט נחשב לסלט פשוט יחסית, ומורכב מעגבניות, פרוסות מוצרלה טרייה, עלי ריחן טריים, שמן זית ותבלינים. מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה.
מגישים את הסלט כמנה ראשונה, לפני הפסטה.
פרוסות גבינת מוצרלה די בפאלו טרייה, עלי בזיליקום טריים, עגבניות פריכות ושמן זית מעולה.
חומרי הגלם צריכים להיות בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר.
המרכיבים ל-4 מנות:
4 עגבניות לא רכות מדי, פריכות, בינוניות ובגודל אחיד, פרוסות לעובי של כ-1/2 ס"מ
300 גרם כדורי מוצרלה די באפלו טרייה, או כל כדור מוצרלה גדול
פרוסה לעובי 1/2 ס"מ או 1 ס"מ
1/3 כוס עלי בזיליקום טריים
שמן זית מעולה
מלח ים אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
ניתן לקשט גם עם זיתים מכל סוג (אופציה)
אופן ההכנה:
בצלחת הגשה גדולה מניחים לסירוגין בחפיפה פרוסת עגבנייה, פרוסת מוצרלה ועלי בזיליקום מעל.
ממש לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
צורות הגשה:
בתאבון!