מרק מינסטרונה
הסתיו עוד מעט מגיע ויחד איתו עונת המרקים …
מרק מינסטרונה (מרק איטלקי) מרק קל, עשיר בירקות וטעמים.
מצרכים
3 בצלים חתוכים לקוביות או לחצי ירח
4 גזרים חתוכים לקוביות
רבע ראש כרוב חתוך לרצועות דקות
3 קישואים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוס (אופציה)
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף
200 גרם רסק עגבניות
4 - 3 שיני שום טרי קצוצים או 4 קוביות שום קפוא של דורות
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה (לא חובה)
1 כפית סוכר (אופציה)
8 כוסות מים
אטריות קטנות או פסטה קצרה כמו קונכיות או מקרוני
פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציה)
אופן ההכנה
לחתוך לקוביות את כל הירקות, פורסים את הכרוב לרצועות דקות.
שמים בסיר גדול את 8 כוסות המים, 200 גרם רסק העגבניות ואת כל הירקות והשום (לא את האטריות).
מביאים לרתיחה, מוסיפים את כפית מלח, פלפל שחור וכפית פפריקה מתוקה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שעה או עד שהירקות מתרככים.
*אחרי חצי שעה מוציאים מעט מהנוזלים של המרק ומערבבים יחד עם 3 כפות אבקת מרק עוף ומחזירים לסיר. (אפשר לעשות זאת גם אחרי הרתיחה הראשונה של המרק)
את האטריות אני מכניסה מספר דקות (לפי הוראות בישול של היצרן) לפני סיום הבישול עד שהם מתרככים. הפסטה צריכה להיות מבושלת אל דנטא.
במידה ולא מתכוונים לאכל את כל המרק באותו יום, מומלץ לבשל אטריות בכל פעם שמחממים את המרק או מבשלים את הפסטה בנפרד ומוסיפים למרק בהגשה.
בתאבון!