פטריות ממולאות

 

מי לא אוהב פטריות ממולאות? מנת אירוח מצוינת וקלה או כתוספת למנה עיקרית. הפטריות האלה לא דורשות כמעט כלום חוץ מקרש חיתוך, קערה קטנה ותנור.

 

חומרים:

 

סלסלת פטריות שמפיניון גדולות טריות באותו גודל/מומלץ להכין יותר מסלסלת פטריות אחת, אחרת לא יישאר

 

50 גרם חמאה רכה

 

 

2-3 שיני שום כתוש

 

 

100-150 גרם גבינה צהובה מגורדת/ניתן לשמור קצת צבינה צהובה מגורדת בצד ולפזר על כל פטרייה לפני שמכניסים לתנור

 

2 כפות יין לבן

 

כפית רוטב סויה

 

1/3 כוס פירורי לחם

 

מלח לפי הטעם

 

פלפל לפי הטעם

 

2 כפות פטרוזיליה קצוצה/אופציה

 

 

 

אופן ההכנה:

 

לחמם את התנור למצב גריל.

 

מרפדים תבנית אפייה בינונית בנייר אלומיניום ומשמנים את התבנית במעט ספרי קנולה או מעט חמאה מומסת.

 

מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לניגוב ידיים לחה או באמצעות מברשת, ובעדינות, אין לשטוף את הפטריות.

 

מסירים בזהירות רבה את רגלי הפטרייה מהפטריות.

 

קוצצים דק חלק קטן מרגלי הפטריות; שומרים אותן למילוי.

 

מערבבים בקערה את החמאה הרכה, גבינה הצהובה מגורדת, פירורי הלחם, היין, הסויה, מלח, פלפל, רגלי הפטריות הקצוצות והשום.

 

ממלאים את כובעי הפטריות בתערובת, כך שתיווצר גבעה מעוגלת של מלית שתבלוט מעל הפתח שבכובע הפטרייה. לא לדחוס מדי שהפטרייה לא תישבר.

 

ניתן לפזר בנוסף מעל הפטריות מעט גבינה צהובה מגורדת לפני הכנסת הפטריות לתנור.

 

להכניס את הפטריות לתנור מחומם מראש במצב גריל/דלת התנור במצב גריל מעט פתוחה.

 

להשחים את הפטריות בערך 4 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והפטריות מתרככות. 

 

להגיש חם.

 

הגשה: ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה

 

 

בתאבון!  

 

 

 

מברשת לניקוי פטריות

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon