top of page

מאפינס מקמח תירס

כול אחד יכול!

מתכון קל הכנה: מערבבים ומכניסים לתנור.

 

כלים: תבנית שקעים ל 12 מאפינס

 

למצרכים:

 

1כוס קמח תירס /חשוב שיהיה טרי

 

3/4 קמח רגיל

 

2 ביצים

 

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

 

 

קופסת גבינה לבנה 5% או  9% (250 גרם)

 

1/2 קופסת קוטג’

 

1/3 שמן קנולה/ אפשר להמיר את השמן ל 80 גרם חמאה מומסת

 

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

 

1/2כפית סודה לשתייה/לא חובה

 

1/2 כפית מלח/הגבינות מספיק מלוחות

 

1/4 כפית סוכר/אפשר יותר סוכר

 

להכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

לרפד תבנית של 12 שקעים בנייר המתאים לאפייה או לשמן את תבנית השקעים בספרי קנולה.

 

לערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים. בקערה אחרת לערבב את כול החומרים הרטובים. להוסיף את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ולערבב. הימנעו מערבוב יתר שיגרום למאפינס להיות דחוסים.

 

בעזרת כף גדולה ממלאים את השקעים עד הסוף (המאפינס כמעט ולא תופחים). 

 

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות לא מעבר כדי שהמאפינס לא יתייבשו.

 

מקררים מעט. אוכלים את המאפינס בעודם חמים או בטמפ' החדר. אפשר לאפותם מבעוד מועד ולחממם בתנור בחום נמוך לפני ההגשה.

 

אוהבים מתוק? אחרי החימום של המאפינס תמרחו כול סוג של ריבה שאתם אוהבים מעל או תוך כדי אכילה.

אפשר להגיש לצד המאפינס חמאה צהובה/חמאה הולנדית של סופרסל כצבע המאפינס.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*לא להיבהל, העיסה מאוד מאוד סמיכה, ככה זה צריך להיות.

*אם אתם אופים מנג'טים למרות שאני משמנת אותם מעט, המאפינס לא יוצאים בקלות כנראה בגלל הגבינה הצהובה שבתוך העיסה. פשוט מקלפים בעדינות את הנייר מסביב ונהנים.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page