top of page

פרגיות צלויות במרינאדה אסייתית 

 

מנה קלה ומהירה, תהיה מוכנה תוך דקות לארוחה נפלאה

 

כלי: כל מחבת טפלון עדיף עמוקה

 

4-6 מנות

 

המרכיבים:

1 ק"ג נתחי פרגיות טריות/ניתן לחתוך לרצועות בעובי 2-3 ס"מ/אני חוצה לשני חלקים כל פרגית

פרוסת ג'ינג'ר קלופה באורך 3- 4 ס"מ, קצוצה גס/ אפשר לשים 2 – 3 קוביות ג'ינג'ר קפוא

3 - 2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס/אפשר 2 – 3 קוביות שום קפוא

*1 כוס כוסברה קצוצה דק/למי שלא אוהב כוסברה במיוחד אפשר לשים איזה כמות שרוצים

*1 כוס בצל ירוק קצוץ דק, כולל החלקים הלבנים

3- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3- 2 כפות דבש

3- 2 כפות רוטב טריאקי מוכן של אוסם או כל חברה אחרת

1 כף רוטב סויה בסגנון סיני של אוסם או כל חברה אחרת

2 כפות שמן שומשום או שמן קנולה/עדיף שמן שומשום, מעשיר מאוד את הטעם

 

להגשה:

אורז לבן מבושל/על כל כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים וכפית מלח, להביא לרתיחה בסיר סגור, להוריד לאש קטנה ל 15 דקות בסיר סגור

*לפזר מעל קצת בצל ירוק קצוץ ועוד כוסברה קצוצה לקישוט

 

ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המרכיבים כולל 2 כפות שמן שומשום, מלבד הפרגיות, ומערבבים, מוסיפים את נתחי הפרגיות, מערבבים כך שכל הנתחים יהיו מכוסים היטב במשרה. משאירים כך -  מינימום רבע שעה, עד יממה אבל אז כבר אורזים בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר).

 

2. מחממים מחבת(במתכון המקורי נאמר לשים מעט שמן במחבת/אני לא שמה שמן), כשהמחבת חמה מאוד מוציאים מהקערה חלק מהנתחים -  קל לעשות זאת במלקחיים -  ומעבירים למחבת, כך שהנתחים יכסו את המחבת בשכבה אחת, וצורבים מעל להבה בינונית- גבוהה   3-5 דקות, או עד שהם עשויים/מזהיבים ועשויים. מוציאים וממשיכים לטגן כך את שאר הנתחים. אם נשאר משרה בקערה מוסיפים אותו למחבת אחרי שהוצאנו את נתחי הפרגיות הצלויים ומחממים קצת, כמה שניות, מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהוא הופך לרוטב סמיך. יוצקים על הפרגיות שבצלחת.

 

3. מגישים על אורז, ומפזרים מלמעלה עוד בצל או כוסברה.

 

* לשמור מעט מהכוסברה והבצל  הירוק לקישוט מעל המנה.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page