top of page

עוגיות מבצק פריך מתוק

בצק פריך מתוק מוכן למאפים מתוקים קפוא של מעדנות. בצק מוצלח שמתאים לכל מילוי!

זה בצק בסיס לכל עוגייה. אפשר להכין ממנו אוזני המן  בפרג או לקרוץ עיגולים ולמלא בריבה (כמו סנדביץ') או למלא בממרח שוקולד או ממרח תמרים או בממרח חלבה ביחד עם ממרח תמרים.

בצק הפריך מחולק לשתי יחידות בצק של 450 גרם. ניתן להפשיר רק יחידה אחת ולשמור את היחידה השנייה בהקפאה לשימוש בעתיד.

 

כלי: תבנית אפייה של התנור או כל תבנית אפייה שטוחה אחרת

נייר אפייה

 

 

חומרים:

בצק פריך מתוק למאפים מתוקים קפוא של מעדנות/ בצק מוצלח שמתאים לכל מילוי!

 

ספרי קנולה

 

למלית:
1 מיכל ממרח תמרים או ממרח שוקולד


1 כוס אגוזי מלך קצוצים


להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים את הבצק במקרר ללילה להפשרה (לפחות 8 שעות). כשעה לפני השימוש מומלץ להעביר את הבצק לטמפ' החדר, אין צורך ברידוד.

 

מחממים תנור ל-170-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את נייר אפייה עם ספרי קנולה.

 

מקמחים מעט משטח עבודה.

 

מחלקים כל עלה ל 2 חלקים מלבניים שווים.

 

מורחים את הבצק בממרח התמרים או ממרח שוקולד ומפזרים מעל אגוזים קצוצים.

 

מגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם.  לא סוגרים את הקצוות.

 

חותכים פרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

אופים כ-20 דקות. העוגיות לא צריכות להיות שחומות מאוד, אלא זהובות.  

לא לפחד להוציא את העוגיות כאשר הבצק פריך ולא קשה. זה בסדר גמור. העוגיות צריכות להיות זהובות כשמוציאים אותן. אחר כך העוגיות מתייבשות והבצק מתייצב.

 

מצננים היטב, כדי שהעוגיות יהיו פריכות וטעימות. רק לאחר מכן זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page