אורז לסושי קצת אחרת
אורז לסושי מתכון מנצח שמצליח לי בכל פעם.
מומלץ להכין את האורז כמה שעות לפני הכנת הסושי עצמו.
כאשר האורז מוכן יש לתת לאורז לנוח 20 דקות לפחות בסיר לאחר הבישול. לאחר 20 דקות אפשר לזרז את הצינון על ידי בחישה של האורז בכף עץ או בכף פלסטיק מידי פעם בתנועות קיפול. כאשר האורז הגיע לטמפרטורת החדר הוא מוכן לשימוש.
אין לאחסן את האורז המוכן במקרר משום שזה מייבש את האורז.
חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול.
אורז לסושי צריך להיות דביק אבל עם זאת בעל מרקם מוצק ולא דייסתי, שאפשר יהיה לעבוד איתו.
לשם נוחות מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני העבודה עם האורז.
כלים: מסננת
סיר עם מכסה
מרכיבים:
1 כוס אורז איכותי עגול מיוחד לסושי
11/2 כוס מים עד מקסימום 13/4כוס מים (אני שמה 11/2 כוס מים/תלוי בסוג האורז)
3 כפות חומץ אורז איכותי
2 כפות סוכר
כפית מלח
אופן ההכנה:
לשטוף את האורז 2 - 1 דקות מתחת לזרם של מים קרים. מומלץ להיעזר במסננת.
הניחו את האורז בתוך סיר הוסיפו 1/1/2 מים, 3 כפות חומץ, שתי כפות סוכר וכפית מלאה של מלח.
לערבב שנייה עם כף עץ או כף פלסטיק כדי לפזר את המרכיבים.
לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
מיד כאשר האורז רותח, להוריד את הלהבה ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל כ – 15 דקות בדיוק.
זהן? כן
כאשר האורז מוכן יש לתת לאורז לנוח 20 דקות לפחות בסיר לאחר הבישול. לאחר 20 דקות או יותר אפשר לזרז את הצינון על ידי בחישה של האורז בכף עץ או בכף פלסטיק מידי פעם בתנועות קיפול. כאשר האורז הגיע לטמפרטורת החדר הוא מוכן לשימוש.
בהצלחה!