גולש נקניקיות בנוסח הונגרי

גולש נקניקיות ותפוחי אדמה,  ארוחה שלמה בסיר אחד. מתכון מהיר, מתכון שילדים אוהבים.

 

מצרכים:

שני בצלים בינוניים או בצל אחד גדול חצויים ופרוסים

 

400 - 350 גרם נקניקיות ביס או כל נקניקייה, שתרצו. אפשר גם קבנוס.

 

7 - 6 תפוחי אדמה פרוסים או חתוכים לקוביות

 

עגבנייה חתוכה לקוביות (אין צורך לקלף אותה)

 

שום לפי הטעם (יכול להיות אבקה, טרי או קוביות שום קפוא)

 

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה או לפי הטעם

 

פפריקה חריפה (לא חובה)

 

כפית אבקת מרק (לא חובה) אני שמה כפית

 

פלפל שחור טחון לפי הטעם

 

כפית גדושה מלח

 

11/2 כוס מים רותחים

 

מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל והשום תוך כדי בחישה עם מעט שמן קנולה.

 

להוסיף את התפוחי האדמה ולהמשיך לטגן כמה דקות.

 

להוסיף את העגבנייה ולהמשיך לטגן מעט.

 

לערבב את התבלינים בכוס המים ולהוסיף לתבשיל. יתכן שתצטרכו עוד מעט מים כדי לכסות את תפוחי האדמה (לי הספיק כוס וחצי).

 

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מעט רכים במכסה סגור.

 

להוסיף את הנקניקיות ולערבב בזהירות.

 

לבשל עוד כ 20 דקות ללא מכסה או עד שרוטב מסמיך מעט ותפוחי האדמה מוכנים. מבשלים את תפוחי האדמה עד אשר ניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.

 

לבדוק מדי פעם שיש מספיק נוזלים, אם אין, מוסיפים מעט מים רותחים.

 

לבדוק טעמים.

 

מגישים עם פרוסה עבה של לחם טרי ומלפפון חמוץ.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon