top of page

עוגיות בישקוטי ליום קר

ביסקוטי/ biscotti  נקראים כך כי הם אפויים פעמיים,- bis אפויים,- cotti  פעמיים.                            

הן מאוד חורפיות ועושות טוב על הלב באחר צהריים גשום וקר.

מצוין ליד כוס הקפה, כוס תה, מעולה לטבילה באלכוהול, טעימות להפליא (בתנאי שהייתם נדיבים בתוספות), מאוד יפות ומחזיקות מעמד. מקררים ואורזים בכלי אטום. 

ביסקוטי עובר 2 אפיות, שמקנות לו את הפריכות והמרקם המיוחדים שלו: ראשונה כנקניק ארוך, שאחריה מגיעים קירור ממושך ופריסה, ואפיה שנייה למטרת הייבוש הסופי.

מכיוון שהבצק יוצא מהמיקסר מאוד רטוב, מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות במעט מים. טיפ חשוב: אם יש זמן לקרר את הנקניקים במשך הלילה במקרר, אחרי האפייה הראשונה, הפריסה תהיה קלה יותר ותעלה לנו בפחות שברים בתוצאה הסופית.

קבלו את הביסקוטי אפוי פעמיים.

 

 

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים תרסיס שמן.

 

חומרים ל-2 כיכרות:
3/4+ 2 כוסות קמח (350 גרם)


1 כפית אבקת אפייה


½ כפית אבקת סודה לשתייה

 

½  כפית מלח


3 ביצים


1 כוס (200 גרם) סוכר אפשר יותר סוכר


2 שקיות סוכר וניל


3 כפות ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר תפוזים או כל ליקר שאוהבים / ניתן לשים 4 כפות ויותר


3 כוסות (300 גרם) אגוזים ושקדים לא קלויים

 

תרסיס שמן קנולה/ניתן גם להשתמש בתרסיס שמן בטעם חמאה   

           
אופן ההכנה:
עובדים ב-2 קערות:
בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.

 

בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.


בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ - 30 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים  ב – 180 מעלות 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי (חשוב מאוד לצנן היטב את הגלילות לפני הפריסה). כמו כן מניחים את הכיכרות ברווחים גדולים בתבנית. הכיכרות מתרחבות ומשתטחות קלות באפייה.

 

על משטח עץ פורסים בסכין לחם ארוכה (סכין משוננת) לפרוסות דקות (חצי ס"מ או אחד ס"מ או כמה שמרגיש לכם נכון) ומניחים על רשת עם הצד החתוך כלפי מעלה. אפשר לצופף את העוגיות בשלב זה, הן לא מתפשטות במהלך האפייה השנייה. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי. שימו לב שהעוגיות לא משחימות מדי ומתחילות להישרף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.


ביסקוטי מצופה שוקולד:
ממיסים 200 גרם שוקולד ומדללים עם כפית שמן רגיל. טובלים עד מחצית הגובה את הביסקוטי ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה.

 

ביסקוטי מצופים שוקולד לבן: ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד לבן. טובלים את הביסקוטי המוכנים עד מחצית הגובה בתערובת השוקולד הלבן. מניחים להתייצבות על נייר אפייה.

אפשר לצפות בשוקולד מריר מומס בשמנת מתוקה חמה, בערך חצי - חצי בכמויות.

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page