top of page

מאפה בצק עלים ממולא בשר

 

את המאפה מכינים מבצק עלים מוכן או מבצק פילאס תורכי מוכן. נשאר רק להכין את המילוי ולגלגל את הבצק.

המאפה מתאים לכל ארוחה.

אפשר להגיש את המאפה כמנת מזנון, כמנה ראשונה חגיגית, או כמנה עיקרית.

 

כלים: תבנית אפייה שטוחה של התנור

         מחבת רחבה

         נייר אפייה

         כף מעץ

 

חומרים:

בצק עלים רגיל או בצק פילאס תורכי (1 חבילה)/אני אוהבת להשתמש בפילטס תורכי קפוא של מעדנות, מכוון הוא מעט יותר דק מבצק עלים רגיל. במקום לאכל הרבה מהבצק עלים, אוכלים את המילוי הטעים.


1 בצל


3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל


*500 גרם בשר טחון


מלח לפי הטעם

 

כפית אבקת מרק עוף

 

פלפל לפי הטעם          

                                                                    

שום קפוא או שום כתוש לפי הטעם/אפשר להוסיף גם אבקת שום


1/2 כפית כמון (אופציה למי שאוהב את טעם הכמון)


2 ביצים (אחת למלית ואחת למריחה על הרולדה)


פירורי לחם לפיזור מעל הבצק לפני ששמים את מלית הבשר

 

שומשום לקישוט (אופציה/שמים לפני האפייה מעל ציפוי הביצה)

 

 

אופן ההכנה:

מפשירים את בצק העלים או בצק פילאס תורכי לפי ההוראות, רצוי לילה לפני לשים במקרר.

 

מחממים תנור לטמפ' 200 מעלות.

 

שמים נייר אפייה על התבנית.

 

 

הכנת המלית:

מקצצים את הבצל ומשחימים אותו במעט שמן במחבת רחבה. חשוב להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי שהבצלים לא ישחימו, אלא רק יזהיבו. מוסיפים את הבשר, התבלינים, מפוררים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים קלות.

 

מכבים את האש ומוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עם כף עץ, טועמים ומתקנים תיבול.

 

מצננים מעט את המלית. לא רצוי להניח מלית חמה על בצק עלים.

 

מחלקים את הבצק לשני מלבנים בגודל 35*25 ס"מ.

 

*מפרידים את הניילון מהבצק ומניחים את הבצק על נייר אפיה מקומח.

 

מפזרים על כל חלק של הבצק לאורך ובאמצע מעט פרורי לחם.

 

לוקחים את תערובת הבשר ומניחים מהמילוי בנדיבות לאורך ובמרכזו של הבצק.

 

מגלגלים את הבצק כשה"תפר" למטה. מהדקים את הצדדים ומורחים מעט ביצה להדבקת שולי הבצק.

 

מעבירים לתבנית האפייה יחד עם נייר האפיה. מורחים את הבצק במעט מהביצה הטרופה. מי שרוצה יכול לפזר שומשום מעל הביצה.

 

מסמנים בסכין חיתוכים על גבי הבצק  בגודל הפרוסה הרצויה על מנת שהאדים יצאו החוצה.

 

אופים במדף השני מלמטה בטמפ' 200 מעלות  כ - 50  דקות או עד שהבצק מזהיב ותופח.

 

 

מגישים חם!

 

 

 

 

 

 

*בצק פילאס תורכי הוא בצק יחסית דק ולכן אני מכינה את המאפה על נייר אפייה מקומח ומעבירה עם נייר האפייה לתבנית גדולה של תנור האפייה או מלכתחילה אני שמה שני ניירות אפייה על התבנית (לא אחת על השנייה) ומכינה את המאפה על נייר האפייה, שנמצא כבר בתבנית. אחרת בדרך לתבנית כל הרולדה מתפרקת מהכובד של המלית על בצק העלים הדק.

 

*כדאי לזכור כי בשר טחון שנקנה מוכן כבר הומלח.

 

גיוון:
אפשר לגוון את מלית הבשר ולהוסיף פטריות קצוצות, חתיכות זיתים ירוקים (ללא הגלעינים), צרור פטרוזיליה קצוצה, צרור כוסברה קצוצה או צנוברים מטוגנים קלות ועוד.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page