מרק גריסים שעועית וקורקבנים (פופיקלעך)
לקורקבנים יש חיים קשים, רבים לא יודעים כמה הם טעימים, אחרי בישול ממושך הקורקבנים ממש נמסים בפה.
המרק מאוד טעים והכי ביתי שיש.
רבים חושבים שהקורקבנים הם חלק מהטבור, או ה"פופיק" של העוף. הקורקובן הוא בשר שרירי, מלא בסחוס וחלק מקיבת העוף.
כלי: סיר 8 ליטר
מצרכים:
3/4 כוס גריסי פנינה שטופים היטב
חצי כוס שעועית לבנה מושרת למשך הלילה במים קרים ומסוננת
4 גזרים חתוכים לקוביות
500 גרם קורקבנים עוף טרי
ראש סלרי
חצי חבילת שמיר
חצי חבילת פטרוזיליה
בצל אחד
2 תפוח אדמה גדולים חתוכים לקוביות
4 כפיות אבקת מרק עוף
שתי כפיות אבקת מרק פטריות
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפיות מלח או לפי הטעם
מים (שלוש וחצי ליטר)
אופן ההכנה:
להשרות את השעועית למשך הלילה. לפני הבישול, יש לרוקן את מי ההשרייה ולשטוף את השעועית במים.
ניקוי הקורקבנים - מביאים את הקורקבנים לרתיחה במים שיכסו את הקורקבנים. מסירים מהאש, שופכים את המים, שוטפים את הקורקבנים במים קרים ומנקים משומן. במידה ויש קרום ירוק או צהבהב המצפה חלקים מהקורקבן צריך להוריד כי הוא מעניק טעם מר לתבשיל.
לשים בתחתית הסיר את הקורקבנים ומעל את השעועית ואת שאר המרכיבים, קושרים את השמיר והפטרוזיליה בחוט תפירה ומוסיפים מעל מים עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה.
כאשר המרק רותח מסירים את הקצף המלוכלך.
מתבלים בשלוש כפיות מלח.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית - נמוכה.
לאחר חצי שעה מערבבים בכוס עם מעט נוזלים מהמרק ארבע כפיות אבקת מרק עוף, שתי כפיות אבקת מרק פטריות, ושופכים חזרה למרק.
להמשיך לבשל על אש בינונית - נמוכה כשעה או עד שהקורקבנים רכים.
בסוף הבישול מוציאים מהסיר את השמיר והפטרוזיליה, ראש הסלרי והבצל.
בתאבון!