עוגת תפוחים עם סולת ללא ביצים
עוגה זאת שונה מרוב עוגות התפוחים - העוגה מכילה קמח, סולת, וסוכר. אין בעוגה נוזלים או ביצים!...
עוגה נהדרת לאנשים שרגישים לביצים.
העוגה ממש קלה להכנה.
העוגה מאוד פריחה, לא נחתכת בקלות, אבל טעימה, טעימה בייחוד כאשר היא חמה.
את המתכון קיבלתי מדיצה חמתה של אחותי פנינה.
ציוד הנדרש: תבנית אפיה קפיצית עגולה מספר 24 ס"מ. תבנית קפיצית, תעזור להוציא את העוגה בקלות.
מומלץ: להשתמש בתבנית אפייה מתחת לתבנית העגולה כדי לתפוס את כל הנוזלים שעשויים לברוח מהתבנית הקפיצית – למרות שאמור להיות מעט מאוד נוזלים, אם בכלל. תלוי גם באיכות התבנית הקפיצית.
מצרכים:
הפירורים
1כוס קמח אוסם תופח
1 כוס סולת חיטה
1 כוס סוכר/למי שלא אוהב במיוחד סוכר ניתן לשים 3/4 כוס סוכר.
שאר המצרכים
100 גרם אגוזים קצוצים גס/אם יש לכם בעיה עם אגוזים, בהחלט ניתן לוותר
8 - 7 תפוחים גדולים גראנד מגוררים גס עם הקליפה. יש מתכונים דומים שבאופן ההכנה כתוב שניתן לחתוך את תפוחי העץ לקוביות/לא ניסיתי
100 גרם חמאה/שמתי 150 גרם חמאה וחתכתי אותה לקוביות במקום להמיס במיקרו
2 כפיות קינמון/כפית לשכבה הראשונה וכפית לפיזור מעל החמאה בשכבה השלישית
תרסיס קנולה או חמאה בנדיבות לשימון התבנית
אופן ההכנה
לשמן בנדיבות עם ספרי קנולה או חמאה תבנית עגולה בגודל 24 ס"מ (ברגע שהתבנית בגודל 24 ס"מ העוגה תהיה יותר גבוהה - הקוטר המינימאלי הוא 24 ס"מ).
לחמם תנור ל 180 מעלות.
שכבה הראשונה
לערבב היטב את שלושת המרכיבים היבשים - 1 כוס קמח אוסם תופח, 1 כוס סולת ו 1 כוס סוכר.
לשים על תבנית משומנת היטב חצי מכמות הפירורים (כוס וחצי) ולהדק.
מעל זה מפזרים מעט קינמון.
שכבה שנייה
את התפוחים מגרדים גס במגרדת או בפוד פרוססור.
לפזר מעט מיץ לימון מעל התפוחים/לא חובה.
לפני ששמים את התפוחים על העוגה בשכבה השנייה אפשר לסחוט מעט את התפוחים אם יש נוזלים כדי שהעוגה לא תהיה רטובה מידי.
השכבה הראשונה מקבלת את הנוזלים מהתפוחים.
אחרי ששים את התפוחים על הפרורים, מפזרים מעל 100 גרם אגוזים קצוצים. כפי שכתבי, אם יש לכם בעיה עם אגוזים, בהחלט ניתן לוותר על האגוזים.
שכבה שלישית
מעל התפוחים שופכים את החצי השני של הפרורים ומעל לכל השטח מגרדים חמאה קפואה, או חותכים את החמאה לקוביות קטנות או ממיסים בזהירות חמאה במיקרו, ועם כף מכסים את כל שטח העוגה.
מעל מפזרים מעט קינמון.
אופים ב 180 מעלות 60 – 50 דקות או עד שהעוגה מוכנה ושחומה.
הגשה:
אפשר לאכל את העוגה חמה או קרה עם גלידת וניל בצד.
בתאבון!