עוגיות גרעיני דלעת גרעיני חמניות שומשום ושקדים לבנים ללא קמח

מתכון קל, רק 6 מצרכים, מתכון מנצח לעוגיות ליד כוס הקפה. מומלץ מאוד כחטיף לילדים לבית הספר.

מתאים לחג הפסח.

את הפיצוחים מומלץ לקנות טריים מחנויות פיצוחים או תבלינים, קלופים, לא קלויים וללא מלח, אפשר לגוון ולהוסיף מה שאתם אוהבים, בסופו של דבר הכול מתמזג יחד לחגיגת טעמים.

את העוגיות אפיתי בנפרד בשלוש תבניות גדולות של תנור האפייה.

 

מצרכים:

200 גרם גרעיני דלעת

 

200 גרם גרעיני חמניות

 

200 גרם שומשום

 

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים

 

כוס סוכר

 

4 חלבונים (לבן)

 

שמן קנולה לאפייה ובישול

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות.

 

לערבב בקערה את החלבונים והסוכר במזלג או במטרפת או במיקסר יד רק עד שהסוכר נטמע ונוצרת בלילה בהירה ואחידה.

 

מוסיפים לקערה את גרעיני החמנייה, שקדים מולבנים פרוסים, שומשום וגרעיני דלעת ומערבבים עם כף עץ או כל כף אחרת, עד שהתערובת אחידה.

 

מרפדים תבנית גדולה של תנור בנייר אפיה ומשמנים מעט בספרי קנולה לאפייה ובישול.

 

לוקחים מהתערובת בעזרת 2 כפיות קטנות, מורידים על נייר האפייה ומשטיחים מעט. יש ליצור רווח של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

 

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

 

זמן אפייה כ 20-25 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות.

 

 

חשוב:

*לא לייבש את העוגיות באפייה, אחרת העוגיות תהיינה מרות.

*להוציא מהתנור ולהמתין עד קירור מוחלט של העוגיות בתבנית האפייה ואז לשחררן בעדינות מנייר אפיה. לאחר מכן ניתן להכניס לקופסא אטומה.

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon