עוגת קרם עם שוקולד חגיגית ללא קמח 

העוגה קלה להכנה, מורכבת מתחתית טורט שוקולד ללא קמח (עם אינסטנט פודינג שוקולד), שכבת קרם וניל וציפוי מתוק של שוקולד מריר או שוקולד חלב לפי הטעם. 

מושלמת לחג הפסח.

 

תבנית מס'  25 ס"מ או 26 ס"מ

 

מצרכים:

 

לבסיס

תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית

 

6 ביצים בטמפ' החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים

 

כוס סוכר

כף שמן צמחי (כמו קנולה)

 

אינסטנט פודינג שוקולד

 

לקרם

2 שמנת מתוקה 38%

 

כוס חלב

 

אינסטנט פודינג וניל

 

4 כפות סוכר

 

לשוקולד

1 שמנת מתוקה 38%

 

150 גר' שוקולד מריר או חלב. אני הכנתי עם שוקולד מריר.

 

 

אופן ההכנה:

 

הבסיס-

להקציף את החלבונים (הלבן) עם כוס סוכר במהירות גבוהה לקצף לבן ויציב. (חלבונים מומלץ להפריד כשהם קרים מהמקרר ולהקציף כשהם בטמפ' החדר).

 

בכלי נפרד לערבב את החלמונים (צהוב) עם כף שמן ולהוסיף לחלבונים (לבן) .

 

לאחר מכן להוסיף לחלבונים (הלבן)  את האינסטנט פודינג שוקולד ולהמשיך להקציף בעדינות עד למרקם אחיד.

 

לשים בתבנית עגולה משומנת.

 

לאפות בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות בערך 30 - 25 דקות ולקרר.

 

כשמוציאים את העוגה מהתנור, העוגה תהיה גבוהה מאוד. העוגה אמורה לצנוח. (חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית).

 

כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. העוגה תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.

 

 

 

 

 

 

 

הקרם –

להקציף את 2 השמנות המתוקות עם החלב, 4 כפות הסוכר והאינסטנט פודינג וניל. למרוח  בשכבה אחידה את הקרם על העוגה שהתקררה בינתיים. מכניסים את העוגה להקפאה לשעה כדי שהכול יתייצב ויהיה קל למרוח את שכבת השוקולד.

 

השוקולד –

להמיס בסיר קטן  או במיקרו שמנת מתוקה עם שוקולד מריר או שוקולד חלב לפי הטעם.

לקרר תוך כדי ערבוב ולשפוך  את הציפוי על העוגה שנשמרה בתא ההקפאה. מטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.

 

מכניסים למקרר ומצננים לפחות 5 שעות, מומלץ לקרר יום שלם. העוגה טעימה במיוחד יום אחרי ההכנה.

 

מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. 

 

חשוב לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

 

* אם רוצים להוסיף עיטור כלשהו על העוגה עצמה, אפשר לגרר שבבי שוקולד מריר או שוקולד חלב באמצעות מגרדת רוטרי/ קולפן/ סכין חדה מאוד/ או בפומפייה לאחר קירור העוגה במקרר לפחות כמה שעות.

 

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מקור:

מתוך האתר פייספוד עם שינויים קלים.

 

רוב התמונות בבלוג שלי באים ממקורות אחרים באינטרנט באמצעות מנועי חיפוש, בעיקר גוגל תמונות. הם לא שלי ואני לא הבעלים. אם מישהו מהקוראים  חושב, שחומרים מסויימים, תמונות,  שאני מפרסמת פוגעים בזכויות היוצרים, אשמח אם תשלחו לי הודעה ובה הצהרה כי אתם הבעלים של זכויות היוצרים, תתארו היכן החומר ממוקם, שלטענתכם מפר זכויות יוצרים ובקשה שאסיר את החומר.  

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon