top of page

סופלה גבינה מתוקה

 

 

 

סופלה (צרפתית: [soufflé]) הוא מאפה קליל ואוורירי, שעשוי מחלמונים וחלבוני ביצים מוקצפים בשילוב עם מרכיבים אחרים שונים שמשמשים כמנה עיקרית מלוחה או כקינוח מתוק.

אחד הקינוחים המהירים להכנה והאהובים אצלי במטבח.  סופלה הרבה יותר קל להכין ממה שאתם חושבים. אם אתם יכולים לאפות עוגה, אתם יכולים לאפות סופלה.

טיפים לאפיית סופלה

 

כלי: כלים אישיים לסופלה חסיני חם או ספלי קפה מקרמיקה המתאימים לשימוש בתנור אפייה. הכלים צריכים להיות עם שוליים שמקבילים לתחתית, כדי שהתפיחה תהיה יפה וישרה.

 

 

 

 

 

 

 

 

סופלה מתוק, לפני שמכניסים את תערובת הסופלה לכלי, משמנים בחמאה, עדיף במברשת רגילה הנוחה יותר לשימוש מאשר מברשת סיליקון. מורחים את שולי הכלי בכיוון התפיחה.

אחרי שמשמנים בחמאה, מפזרים סוכר ומנערים מעודפים. לסוכר תפקיד כפול: הוא משמש כחיץ בין הסופלה לכלי, מה שעוזר לסופלה לעלות יפה, ומעניק לו ציפוי קריספי, מקורמל, מרקם פריך וטעים. כאשר מכינים סופלה מלוח, מחליפים את הסוכר בקמח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חשוב מאוד לשמן גם את דפנות ושולי התבניות. סופלה מוצלח הוא סופלה שעולה 2-3 ס"מ מעל הכלי והשימון מבטיח שהסופלה אכן יצליח לעלות.

 

טיפ להקצפת חלבונים: צריך להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כשעה לפני שמתחילים להקציף. יותר קל להקציף חלבונים אם הם בטמפרטורת החדר.

ניתן גם להפריד בין החלמונים לחלבונים ורק אחר כך לתת להם לנוח בטמפ' החדר כשעה. הסיבה, יותר קל להפריד בין החלמונים לחלבונים כאשר הביצה קרה.

חשוב להפריד נכון בין חלבונים לחלמונים, כך שלא יישארו שאריות חלמון בחלבון.

קערת ההקצפה חייבת להיות נקייה ויבשה.

 

כדי שהסופלה יצליח חייבים לחמם את התנור מראש ואסור לפתוח את התנור במהלך האפייה.

 

סופלה הגבינה די דומה לעוגת גבינה חמה שמגישים במלונות לארוחת הבוקר.

 

רכיבים:
1 קילו גבינה לבנה 5% או 3% שומן


1 מיכל שמנת חמוצה  - 15% או 9% שומן (200 מ"ל)


4 ביצים מופרדות + 2  חלבונים, בנוסף (סה"כ צריך להוציא 6 ביצים מהמקרר ל 2 חלמונים אין בהם שימוש)


1 1/2 כוסות סוכר


2 כפיות תמצית וניל


1/2 כוס קורנפלור


לשימון התבניות: חמאה מומסת + סוכר לפיזור
להגשה:             אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (לא עמוק מידי, בערך שני סנטימטר גובה) להעשרת סביבת האפייה באדים.

זכרו שגובה המים יעלה כשתכניסו את כלי הסופלה לתבנית.

 

בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, 4 חלמונים (צהוב), 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.


במיקסר מקציפים 6 חלבונים (לבן) עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.


יוצקים את התערובת לכלים אישיים משומנים (במעט חמאה מומסת + פיזור סוכר) עד לגובה 3/4 מהכלי. אחרי שממלאים את כלי הקרמיקה או כל ספל קפה מקרמיקה, מומלץ לנקות בעזרת האצבע את השוליים. טפטופים של הבלילה מעבר לשוליים יהפכו בזמן האפייה ל"דבק" שימנע מהסופלה לעלות.


*בסופלה מתוק, לפני שמכניסים את תערובת הסופלה לכלי, ואחרי שמשמנים את הכלי בחמאה, מפזרים סוכר מסביב לדפנות ומנערים מעודפים.

 

שמים בעדינות את הכלי עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ - 10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל - 160 מעלות ואופים עוד כ - 25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.


מוציאים מהתנור את תבנית המים עם הכלים של הסופלה בתוכה.

* אני קצת חששתי שהמים ישפכו כאשר אני מוציאה את התבנית עם המים, לכן הוצאתי את כלי האפייה מהתבנית אחד אחד בזהירות עם כפפות לתנור.

 

מגישים מיד ומקשטים באבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page