top of page
עוגת שזיפים.jpg
עוגת שזיפים.jpg
עוגת שזיפים.jpg
עוגת שזיפים.jpg

עוגת שזיפים

חומרים

10 - 12 שזיפים גדולים ויפים חצויים לאורכם ומגולענים. אפשר להוציא את הגלעין עם כפית מדידה.
 

400 גרם (2 כוסות) סוכר
 

2 כפות ברנדי או כף תמצית וניל
 

3 ביצים גדולות בטמפ' החדר

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר או לחמם מעט במיקרוגל (לא להמיס את החמאה)

1 גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה
 

מיץ מלימון וקליפה מגוררת מאותו לימון
 

350 גרם (1 חבילה קטנה) קמח תופח, קצת פחות מ 3 כוסות קמח.
 

לשימון וציפוי התבנית:

משמנים את התבנית בתחתית ומסביב לדפנות בחמאה ומפזרים על החמאה מעט סוכר

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות
 

מערבבים שזיפים עם 3 כפות סוכר וברנדי בקערה עמוקה ומשהים כחצי שעה.
 

מערבבים עם מיקסר ידני או מטרפת ידנית 3 ביצים  עם שתי כוסות סוכר בקערת מיקסר או קערה עמוקה.

מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.

מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ וקליפת לימון מגוררת, ולבסוף 350 גרם קמח לערבול קצר. הבלילה יוצאת סמיכה וזה בסדר גמור.

 

יוצקים פנימה לתבנית האפייה את הבלילה, עורכים מעל את השזיפים, ומפזרים מעל העוגה מעט סוכר.
 

אופים בטמפ' 180 מעלות כ  50 דקות, או עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש.
 

אחרי שהעוגה מתקררת, ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר.

העוגה הכי טעימה ביום הראשון אחרי האפייה. לא רצוי להכניס את העוגה למקרר היא תתקשה ותהיה פחות טעימה.


בתאבון!

עוגת שזיפים בחושה.jpg

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page