top of page
מאפה שקדים וקינמון.jpg

מאפה שקדים וקינמון

חומרים:

1 גליל בצק עלים קפוא מופשר אבל קר מאוד
 

מלית       

50 גרם חמאה מומסת רכה מאוד
 

1 שמנת מתוקה (240 מ"ל)
 

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס סוכר)

200 גרם שקדים גרוסים (שתי כוסות)
 

כפית קינמון גדושה לאוהבים קינמון במיוחד אפשר לשים יותר מכפית קינמון
 

להברשה            

1 ביצה
 

לזיגוג

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

 

לקישוט

אפשר לפזר אבקת סוכר אחרי שהמאפה מתקרר
 

הוראות הכנה:

מעבירים את בצק העלים לילה לפני ההכנה למקרר כדי שיפשיר.
 

מחממים תנור ל 190 מעלות.
 

מניחים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה.
 

בקערה קטנה מערבבים 240 מ"ל שמנת מתוקה, שלושת רבעי כוס סוכר, שקדים גרוסים וכפית קינמון גדושה.
 

שמים את החמאה בקערית קטנה, שמתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומוצאים מהמיקרוגל.
 

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק לשני מלבנים כדי שיהיה אפשרי לעבוד איתו. חלק אחד משאירים עם הניילון ושומרים לבנתיים במקרר.
 

מברישים את בצק העלים מחצי מכמות החמאה המומסת.
 

שמים חצי מהמלית על בצק העלים, ומשאירים שוליים של 2 ס"מ בצלעות המלבן הארוכות יותר. מגלגלים את הבצק, מצלע ארוכה אחת לשנייה, ומהדקים מעט תוך כדי גלגול. מסיימים את הגלגול עם הקצה הסוגר כלפי מטה ולוחצים מעט את הגלילה כלפי מטה לסגירה טובה.
 

פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. את הצד שחתכנו מעמידים על נייר האפייה במרווחים.
 

מורחים את הביצה מעל המאפה ומעבירים לתנור שחומם מראש על חום של 190 מעלות ואופים 20-25 דקות או עד שהמאפים מזהיבים ותפוחים.
 

זיגוג: הסירופ נותן למאפים לחות ורכות, לכן לא כדי לוותר על השלב הזה.
בסיר קטן שמים רבע כוס הסוכר ורבע כוס המים ומחממים על להבה בנונית עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ אחיד.
 

את המאפים המוכנים מורחים בסירופ כאשר המאפים חמים, מצננים את המאפים בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

ניתן לשמור על המאפים בכלי סגור שלושה ימים.
 

חוזרים על הפעולה עם החלק השני של בצק העלים ויתרת המלית.

 

בתאבון!    

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page