top of page
ממליגה
ממליגה, דייסת התירס הרומנית.
הממליגה יכולה לשמש כמנה משביעה מפני עצמה או ללוות מנה עיקרית.
כלי: סיר שמכיל לפחות ליטר מים
כף עץ לערבוב
החומרים:
ליטר מים – 4 כוסות מים/ ניתן להחליף את המים בחלב או חלק מים חלק חלב
200 גרם קמח תירס (כוס גדושה)
1 כפית מלאה מלח (אפשר קצת יותר מלח)
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
להרתיח מים עם 50 גרם חמאה ומלח בסיר. כאשר המים רותחים, להוסיף בזרם איטי תוך כדי בחישה את קמח התירס.
להנמיך את האש לאש נמוכה להמשיך לערבב כל הזמן בכף עץ עד שאין גושים, למשך 10 דקות או עד שהיא מסמיכה מאוד. (אני מבשלת פחות מ 10 דקות).
להגיש חם.
אפשרויות הגשה:
אפשר לאכול עם שמנת, גבינת קוטג’, חמאה, או כתוספת לבשר. אם נשאר אפשר לפרוס לפרוסות, לשים בתבנית, לגרד על הממליגה גבינה צהובה ולהכניס לתנור למספר דקות.
בתאבון!
bottom of page