Tiny Baguette
יהלומים בחיתוך באגט
בשלב הראשון לאחר שנכרו מהאדמה, נקראים היהלומים "גלם" בשפה המקצועית וצורתם היא כשל אבן ללא צורה קבועה.
בשלב זה מתחיל שלב העיבוד של היהלום בסופו הוא מגיע אל שולחן הליטוש ושם הוא מקבל את צורתו הסופית. הצורה נקבעת בדרך כלל על ידי הסוחר שקנה את היהלום עוד שהוא בשלב ה"גלם" והוא בוחר את הצורה לפי נתוני האבן לאחר מספר שלבי עיבוד בהם נבדקו נתוני היהלום והפוטנציאל הממשי שלו.
צורות הליטוש הנפוצות שקיימות:
אמרלד, אובל, טיפה, רדיאן פרינסס (ריבוע), באגט, לב, משולש, מרקיזה, עגול, טייפר.
יהלומים הם אחד מאבני החן הפופולאריים ביותר שניתן לחתוך במגוון של צורות. אחד מהחיתוכים הפופולאריים הוא הבאגט.
באגט הוא שם לצורת ליטוש המעבד יהלומים ואבני חן שצורתם הגולמית ארוכה ושטוחה. עיצוב הליטוש בצורת מלבן ובו מדרגות מוארכות מאפשר ניצולת גבוהה יותר של חומר הגלם.
החיתוך של יהלום הבאגט קיבל את שמו מהצורה של החתך. החיתוך של הבאגט הוא מלבני, ארוך, דק ורזה כמו כיכר הלחם הבאגט הצרפתי.
הבאגט דומה בצורתו לחיתוך אמרלד, בדרך כלל הבאגט קטן יותר בגודל.
השימוש ביהלומים בליטוש באגט הם פחות פופולארי בהשוואה לזה של יהלומים עגולים. עם זאת, יהלומים אלה מצאו מקום בשוק התכשיטים מכוון שהם הרבה יותר זולים מאשר היהלומים בחיתוך עגול והיהלומים בצורת אמרלד.
צורת יהלום מלבנית מקובלת לשיבוצי טבעות, טבעות אירוסין, טבעות נישואין, עגילים ותליונים, בדרך כלל כתוספות לאבן מרכזית, לאבני צד בטבעות הבאגטים הינן אבנים ברורות ומעניינות ביופיין.
בדרך כלל בגטים קטנים מבליטים את היהלום המרכזי, יוצרים אפקט של החזר אור אלגנטי ויוקרתי, מקנים לטבעת יוקרתית יופי מיוחד ומביאים קווים ישרים וצורות יפות לכל הסוגים של תכשיטי יהלומים.
יהלום בצורת טייפר היא צורה שהתפתחה בהתאם לגלם ארוך שצורתם לא אחידה קצה חד רחב, וקצה שני הולך וצר, בשונה מהבאגטים ששני צלעותיהן הנגדיות שוות עם התפתחות הביקוע בארצנו החלו ביקושים לצורת הטייפרים. כמו הבגטים גם הטייפרים מבוקשות מאוד לאבני צד בעיקר בטבעות.
! I love tiny baguette diamond jewelry the Best