top of page
פרוסות חציל צלויות בתנור
כלים
תבנית אפייה שטוחה גדולה מתאימה בדרך כלל לשני חצילים בינוניים
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
מלח גס
שמן זית בנדיבות
נייר אפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה בחום 200 מעלות טורבו.
מנגבים את החציל עם מגבת נייר.
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 2 - 11/2 ס"מ.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים אחד ליד השני, מורחים כל פרוסה משני הצדדים בשמן זית ומפזרים עליהן מלח גס.
אופים בתנור במדף השני מלמטה כמו שאופים עוגה בחום של 200 מעלות טורבו למשך כ 45 דקות או עד להשחמה קלה.
מגישים חם או שומרים במקרר בכלי סגור כמה ימים.
הפרוסות משמשות לכריכים, לנשנוש או לתוספת ליד הארוחה.
בתאבון!
bottom of page