top of page
פשטידת איטריות מתקוה
פשטידת איטריות מתוקה
פשטידת איטריות מתוקה

פשטידת אטריות מתוקה

פשטידת איטריות מתוקה, זכרון מחמתי סושה ז"ל, שנהגה להכין בכול פעם שהיינו באים לבקר אותה בפתח תקווה. יחד עם הפשטידה היינו שותים כוס קפה והפשטידה הייתה לפעמים תחליף לעוגה.

חמתי ז"ל נפטרה בחודש כסלו ובחג החנוכה יחד עם הלטקס, הסופגניות החלטתי להכין גם את הפשטידה המופלאה, שכולם אהבו.

פשטידה של פעם, קלה וטעימה!

כלים: אני הכנתי בתבנית קרמיקה מרובעת עמוקה 25 ס"מ * 25 ס"מ. תוכלו להכין בכול תבנית אחרת, שתבחרו.

 

 

 

 

מוצרים:

שתי שקיות של איטריות ביצים בינוניות 200 גרם כול אחת. השתמשתי בשתי שקיות של 200 גרם איטריות בינוניות מספר 12 של חברה, שנקראת אוריינטל, נקנה ברשת סופרסל. ניתן להכין את אותה פשטידה עם איטריות ביצים דקות מספר 10 של אותו מותג 'אוריינטל' או איטריות בינוניות של אוסם 400 גרם.

80 גרם צימוקים, אפשר פחות צימוקים או יותר צימוקים ומי שלא אוהב ניתן גם לוותר על הצימוקים

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

50 גרם חמאה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס דבש

שמן קנולה לשימון תבנית האפייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מרתיחים סיר מים עם מעט מלח ומבשלים את האטריות בישול כמעט מלא.

מסננים את האטריות ולא שוטפים אותם. מחזירים את האטריות לסיר ומוסיפים מיד את החמאה ומערבבים, שהאטריות עוד חמות החמאה נמסה לגמרי.

מוסיפים את הצימוקים, כפית הקינמון,  שלושת רבעי כוס סוכר, רבע כוס דבש וקורט מלח.

מחכים מעט, שהאטריות יתקררו ואז מוסיפים את שלושת הביצים.

מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.

מכניסים את הפשטידה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דק' או עד, שהפשטידה משחימה ומעט קריספית.

אחרי האפייה כדאי לתת למאפה מעט לנוח ורק לאחר מכן ניתן לחתוך את הפשטידה.

בתאבון!

איטריות ביצים דקות
תבנית מקרמיקה
איטריות בינוניות של אוסם

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page