מרק גריסים פטריות קורקובנים או גרונות של עוף (סושה חמתי ז"ל)

מצרכים:

3/4 כוס גריסים שטופים ומסוננים

1 קופסא פטריות חתוכות ללא הנוזל

גרונות או קורקבנים 

      

1 כף מלח

2 כפיות אבקת מרק עוף

מעט פלפל שחור

בצל אחד שלם מקולף

חצי צרור שמיר

חצי צרור פטרוזיליה

חצי כפית סוכר

12 כוסות מים (3 ליטר)

אופן ההכנה:

שוטפים את הגריסים ושופכים את המים דרך מסננת.

מרתיחים את הקורקבנים או הגרונות שופכים את המים ומנקים משומן.

בסיר שמים את הגריסים הגרונות או הקורקבנים והמים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים 1 כף מלח ומכסים את הסיר.

אחרי חצי שעה מוסיפים 2 כפיות אבקת מרק עוף, חצי כפית סוכר, מעט פלפל שחור, בצל שלם, פטרוזיליה, שמיר והפטריות מסוננות. (אני קושרת את צרור הפטרוזיליה והשמיר בחוט תפירה לפני שאני שמה בסיר).

ממשיכים לבשל עוד 30 דקות או עד שהקורקובנים רכים.

אחרי הבישול מוצאים את הבצל הפטרוזיליה והשמיר מהסיר.

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon