גולש קורקבנים ופטריות
מנת גולש טעימה מאוד וקלה!
כול מה שאנחנו רוצים בחורף, זה ליהנות מארוחה חמה ומחממת.
מצרכים:
1/2 קילו קורקבנים של עוף
2 בצלים גדולים קצוצים
שני שיני שום קצוצות
1 קופסת פטריות חתוכות
מעט שמן לטיגון הבצל/3 – 2 כפות
כפית מרק עוף
כפית מרק אבקת בצל
כפית מרק פטריות
טיפה מלח אם צריך /לטעום לפני שמחליטים להוסיף מלח
פלפל שחור
שתי כוסות מים
אופן ההכנה:
קוצצים את שני הבצלים ושמים בצד.
להרתיח את הקורקבנים במים.
לשפוך את המים, לשטוף היטב במי מהברז ולהרחיק את כול החלקים הנראים בלתי אכילים והשומן.
לחתוך את הקורקבנים לחתיכות על קרש חיתוך.
לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע חום בהיר, להוסיף את הקורקבנים עם שתי כוסות מים, ולהביא לרתיחה.
להוסיף את התבלינים ולבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה כשעה עד שעה ורבע או עד שהקורקבנים רכים.
אחרי חצי שעה של בישול הקורקבנים להוסיף את הפטריות מהקופסא ללא הנוזלים.
הגשה: מצוין על פירה תפוחי אדמה.
לחם טוב לרוטב העסיסי.
בתאבון!