עוגת שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד ואגוזים בחושה מהמטבח של חברתי ראומה.
עוגה עשירה בשוקולד, נמסה בפה, קלה מאוד להכנה וקוצרת הרבה מחמאות..
יש כמה אפשרויות לצפות את העוגה – אבקת סוכר בלבד/קרם שוקולד בלבד/קרם שוקולד ומעל קצפת/או אך ורק קצפת.
כלים:
סיר בינוני
כף עץ
מטרפה
תבנית אפיה עגולה 24 – 26 ס"מ משומנת. ניתן לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק/אם התבנית קטנה אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
עוגה עגולה תמיד נראית יותר אלגנטית להגשה. מכוון שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד עדיף שתהיה נמוכה. ממליצה תבנית קוטר 25 ס"מ או 26 ס"מ קוטר. אפיתי הפעם את העוגה בתבנית 26 ס"מ.
מצרכים לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה
4 ביצים
¾ כוס קמח אוסם תופח
שקית אבקת סוכר ווניל
חצי כפית אבקת אפייה
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
4 כפות ליקר ווישניאק או ליקר תפוזים או ליקר אמרטו (ליקר בטעם שקדים) בבלילה. שמתי ליקר תפוזים.
להרטבת העוגה אחרי האפייה – 4 כפות ליקר 4 כפות מים 2 כפות סוכר לערבב בכוס (לא חייבים להשתמש בכול הכמות להרטבת העוגה) כול זה כדי שהאלכוהול לא יהיה מידי דומיננטי בעוגה.
אם אתם מתכוונים לצפות את העוגה בקרם שוקולד ניתן להפחית מעט מכמות הסוכר, הכול עניין של טעם. אני לא הפחתתי מכמות הסוכר.
לקצפת: להקציף 1 שמנת מתוקה 38% פלוס שתי כפות סוכר.
לציפוי שוקולד: לחמם בסיר קטן 1 שמנת מתוקה 38% (לא להרתיח).
להכניס לתוך השמנת המתוקה 150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות ולערבב בכף עץ עד המסת השוקולד למרקם אחיד ולבסוף להוסיף חצי כפית שמן קנולה ולערבב.
אופן ההכנה:
משמנים את התבנית.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
ממיסים בסיר על אש קטנה את 200 גרם השוקולד עם 200 גרם החמאה וכוס הסוכר עד שנהיה מרקם קרמי. הסוכר לא ממש נמס, לא מפריע בהמשך הכנת העוגה.
מסירים מהאש. מחכים כמה דקות ומוסיפים לסיר את ארבעת הביצים אחת אחת, וטורפים היטב אחרי כל הוספה של ביצה.
מוסיפים את ¾ כוס קמח אוסם תופח, שקית אבקת סוכר ווניל, חצי כפית אבקת אפייה, האגוזים הקצוצים ומערבבים לתערובת אחידה. אני מערבבת לפני כן את הקמח אבקת האפייה וסוכר הוניל בכוס ואז מכניסה לבלילה ולבסוף את האגוזים הקצוצים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ 20 דקות (כן 20 דקות) עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. במידה ואתם לא בטוחים אפשר להמשיך לאפות עוד כמה דקות. לא לאפות את העוגה יתר על המידה, אחרת היא תצא יבשה.
העוגה מבחוץ ניראית יבשה ופריכה אבל מבפנים היא רכה ונמסה בפה.
מצננים על רשת.
כעת ניתן להרטיב את העוגה - לערבב בכוס 4 כפות ליקר, 4 כפות מים ו 2 כפות סוכר (לא חייבים להשתמש בכול הכמות להרטבת העוגה) כול זה כדי שהאלכוהול לא יהיה מידי דומיננטי בעוגה.
במידה והחלטתם לא לצפות את העוגה ניתן להשאיר את העוגה מחוץ למקרר.
בתאבון!