מרק ברוקלי מוקרם

 10% קל להכנה בריא וטעים, עשיר בויטמין סי  עם שמנת לבישול

מצרכים:

1 בצל לבן

3 כרישות שטופות היטב

50 גרם חמאה

מעט שמן קנולה

4 גזרים פרוסים

6 שיני שום מעוכות

800 גרם ברוקולי טרי שטוף ומסונן/לפרק לפרחים ללא הגבעול

2 כפיות מלח

2 כפיות אבקת מרק עוף

פלפל שחור לפי הטעם

6 כוסות מים

מיכל שמנת לבישול 10% או 15%

אופן ההכנה:

חותכים בצל, שום, החלק הלבן של הכרישה והגזרים לקוביות קטנות ומאדים בסיר עם מעט שמן קנולה ו 50 גרם חמאה כ 10 דקות על אש נמוכה עד שהם נעשים שקופים. (מקפידים שהירקות לא ישחימו)


מוסיפים לסיר את פרחי הברוקלי הטרי וממשיכים לאדות עוד כ 5 דקות על אש נמוכה (שומרים מעט פרחי ברוקולי לקישוט). 


מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מטבלים בשתי כפיות מלח, שתי כפיות אבקת מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.

מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או מכניסים מוט בלנדר לסיר כשהאש מכובת וטוחנים את המרק. 


מביאים את המרק שוב לכמעט רתיחה ומוסיפים את שמנת הבישול ומערבבים.


מתקנים את התיבול ומגישים.


יוצקים לצלחות ומעטרים עם תוספות לבחירה: בפרחי ברוקלי, עגבניות מיובשות חתכות, כפית שמנת חמוצה 15%. 

הולך עם לחם שום בצד.

 

 

 

בתאבון!
 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon