top of page

מרק ירקות לקוסקוס

מרק שמתאים לחורף, מחמם, הרבה ירקות, טעים ומפנק.

כלים: סיר גדול עם מכסה

מרכיבים   

4 כפות שמן לטיגון הבצל   

               

עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות

3 שיני שום קלופות קצוצות

בטטה קטנה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים גדולים מקולפים חתוכים לקוביות גדולות

3 גזרים חתוכים לעיגולים גדולים

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

2 קישואים פרוסים לקוביות גדולות

גבעול סלרי קצוץ גס לרצועות

כוס חומוס קפוא סנפרוסט (לא חובה)

חצי כוס פטרוזיליה שטופה היטב וקצוצה

חצי כוס שמיר שטוף היטב וקצוץ

 

כפית מלח

כפית אבקת מרק עוף

כף פפריקה מתוקה

טיפה כמון

טיפה כורכום

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כף רסק עגבניות

כפית סוכר

6 כוסות מים רותחים

קוסקוס מהיר משקית גודל בינוני/ לא באמת מצריך בישול, אלא השרייה במים רותחים (הוראות על השקית)

 

אופן ההכנה

לשים בסיר חם 4 כפות שמן.

לחמם את השמן מעט ולטגן כמה דקות את הבצל עד להזהבה קלה.

להוסיף את השום, העגבנייה.

להמליח מעט ולהמשיך לטגן כדקה.

להוסיף את כל הירקות - בטטה קטנה, 2 תפוחי אדמה, 3 גזרים חתוכים לעיגולים גדולים, 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות,  2 קישואים פרוסים לקוביות גדולות ולטגן כמה דקות.

להוסיף 6 כוסות מים רותחים ולהביא לרתיחה נוספת.

לאחר שהמרק רתח, מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים, כף רסק העגבניות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

מוסיפים את גבעול הסלרי הקצוץ, כוס חומוס קפוא סנפרוסט (לא חובה), חצי כוס הפטרוזיליה הקצוצה וחצי כוס השמיר הקצוץ.

זה הזמן לבדוק את התיבול ואם צריך להוסיף מלח.

מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ 15 דקות נוספות או עד שהירקות והחומוס מתרככים.

להגיש על קוסקוס. 

 

שום
קישוא
קוסקוס
עגבנייה קלופה
סלרי
חומוס
דלעת
גזר
בצל
בטטה

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page