כבד קצוץ הוא אחד המאכלים האהובים עלי ביותר, כל כך הרבה טעמים ובסך הכול כבדי עוף, בצל וביצים קשות.

 

 

חומרים:

 

שמן לטיגון לפחות 1/2 כוס שמן לטיגון

 

500 – 600 גרם כבדי עוף טריים (בוחרים את הכבדים הכי בהירים, מבריקים שהם רכים וטעימים יותר

וללא כתמים ירוקים. עדיף לקנות כבד טרי אך אפשר גם לקנות כבד איכותי מוקפא, אותו יש להפשיר

במקרר מספר שעות לפני השימוש).

 

3 בצלים גדולים  או 5 בצלים בינוניים קצוצים (חתכתי בצורת חצי ירח או רבע ירח)

 

4 - 5 ביצים קשות

 

מלח פלפל לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

 

מסירים מהכבדים חלקים מיותרים (שומן, גידים או כתמים). מנגבים במגבת נייר ומניחים על צלחת.                                                      

 

במחבת מחממים שמן בנדיבות ומטגנים את הבצלים עד שהם רכים מאוד ושחומים (כדאי להשתמש בהרבה שמן ואחר כך  לסנן). טיגנתי ב- 6 כפות שמן את הבצל – אפשר הרבה יותר שמן.

 

לתבל את הבצל במלח ופלפל.

 

במחבת אחרת מטגנים את הכבדים בשמן עדיף עד לדרגת מדיום, כדי שהכבדים יהיו עסיסיים. (ניתן להעביר לקערה את הבצל המטוגן ולהחזיר

את המחבת אל הכיריים)

 

מוסיפים את הבצל המטוגן לכבדים ומצננים לטמפ' החדר. (חשוב לתת לכבדים להתקרר ורק אחר כך לחתוך אותו).

 

קוצצים את הכבדים, הבצלים והביצים לחתיכות קטנות, אבל שוב, לא יותר מידי ואך ורק בסכין.

 

מערבבים את הכבדים, ביצים והבצל. במידת הצורך מוסיפים מעט משמן הטיגון או שמן רגיל ומערבבים.

 

מתבלים במלח ופלפל שחור במידת הצורך.

 

נהוג להגיש את הכבד הקצוץ עם לחם שחור טרי,  טוסטים פריכים או חלה טרייה,  קצת חזרת

ופרוסת מלפפון חמוץ למעלה.

 

* אני משתמשת לקיצוץ הכבד, הבצלים והביצים בסכין מחושלת קצבים/סכין קופיץ, שהיא סכין רב תכליתית פנטסטית .

כמובן שגם סכין חדה גדולה עושה את העבודה.

 

הסכין מתאימה לאנשים שאוהבים לבשל ורוצים את הכלי הנכון והבטוח למשימות המטבח.

 

 

בתאבון!

 

כבד קצוץ

"גהקטה לייבר" באידיש

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon