עוגת סולרו
קינוח טעים וקל.
אפשר לגוון בטעמים אבל מומלץ ג'לי בטעם מישמש.
העוגה נשמרת במקפיא עד ההגשה.
שבשנים האחרונות הג'לי הכתום איבד מצבעו, אז אפשר להשתמש בג'לי אדום או כמו שאני עושה
מוסיפה כמה טיפות צבע מאכל כתום או לפי הצורך.
רכיבים:
1 ג'לי בטעם מישמש או תות
1 חלב ריץ' (קרטון כחול 426 מ"ל)
3 חלבונים (הלבן) בטמפרטורה החדר
1 שמנת צמחית להקצפה/הפעם השתמשתי בשמנת מתוקה רגילה להקצפה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
שלב ראשון:
טורפים את הג'לי בחלב הצמחי (אפשר במיקסר), מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל כתום אם מכינים מג'לי מישמש. התערובת יוצאת דלילה וכתומה.
יוצקים מחצית הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 או 25 ומעבירים למקפיא לשעה.
בינתיים מכינים את הפרפה :
מקציפים את החלבונים (הלבן) עם 3 כפות סוכר, מניחים בצד.
מקציפים את השמנת הצמחית או שמנת להקצפה רגילה עם אבקת סוכר וניל, כפית סוכר או לפי הטעם, אם אוהבים מתוק שמים יותר סוכר/שמתי כף וחצי סוכר.
מקפלים לקצפת את החלבונים.
כשהשכבה התחתונה קפואה יוצקים את הפרפה מעל, מיישרים את פני השטח ומקפיאים לשעה.
יוצקים את שארית הנוזל הכתום ומקפיאים עד להגשה.
טיפ
*לפרוסות עוגה יפות טובלים את הסכין במים רותחים ומנגבים.
מעבירים את הסכין החמה סביב שולי התבנית.
משחררים מן הקפיץ.
את כל עוגת הסולרו יש לפרוס עם סכין חמה.
*קצפת צמחית היא מוצר דמוי שמנת מתוקה, ומהווה תחליף פרווה במקומות בהם רוצים להשתמש בשמנת להקצפה. בשונה משמנת מתוקה, רוב הקצפות הצמחיות ממותקות לכן כדאי לצמצם טיפה את כמות הסוכר במתכון.
קצפת צמחית לא ממש תתאים למאכלים פיקנטיים, פשטידות מלוחות או לרטבים.
במידה ואתם רוצים להשתמש בקצפת צמחית למאכלים מלוחים, חשוב לוודא שאכן הקצפת לא ממותקת ולא במתיקות עדינה.