top of page
לחמניות לחג הפסח (12- 9 לחמניות)
את המתכון קיבלתי מחברתי אורלי ומוקדש באהבה לחברתי עדה
כלים: תבנית אפייה של התנור
נייר אפייה
מצרכים:
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח מצה
4 ביצים
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
חשוב: לחמם את התנור מראש
לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר כוס מים, חצי כוס שמן וחצי כפית מלח, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כוס קמח מצה ומערבבים עד שהתערובת הופכת דביקה ונפרדת מדפנות הסיר.
מכבים את הלהבה.
מחכים 4 – 3 דקות כדי לתת לעיסה מעט להתקרר.
מוסיפים 4 ביצים בזו אחר זו תוך בחישה ומערבבים לתערובת אחידה. לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שהראשונה לא נטמעת בתערובת.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים. (אורלי חברתי משתמשת בכף כדי לשים בתבנית).
מניחים על התבנית את הכדורים במרווח של 3 ס"מ אחד מהשני ואופים כ- 30 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
סוגרים את התנור ונותנים ללחמניות לשהות בתנור עוד כמה דקות בתנור מכובה ואז מוצאים.
*ניתן לעשות כמות כפולה של לחמניות.
בתאבון וחג פסח שמח!
bottom of page