עוגת שוקולד בשלוש שכבות 

עוגת שכבות חגיגית וטעימה, לא מסובכת מדי להכנה. מכינים עיסה אחת ואופים אותה בהדרגה בשלושה שלבים, כך שהיא מקבלת שלושה מרקמים שונים - בראוניז, פאדג' ומוס.

 

העוגה אינה מכילה קמח.

 

שימו לב שיש להכין את העוגה יום לפני ההגשה. בנוסף, השכבה העליונה מכילה ביצים לא אפויות.

 

החלבונים צריכים להיות בטמפרטורת החדר: כדאי להוציא את הביצים מהמקרר לפני ההקצפה, רבע שעה בקיץ ושעה בחורף.

 

לפרוס את העוגה בעזרת סכין רטובה במים חמים.

 

 

מרכיבים:

 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ 

                  

1/3  כוס (80 מ"ל) מים

 

 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

 

 300 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

300 גרם שוקולד מריר, 70%-60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות/אני משתמשת

בשוקולד של חברת עלית

 

300 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות/אני משתמשת בשוקולד של חברת עלית

 

9 ביצים, מופרדות בטמפ’ החדר

 

1/8  כפית מלח

 

לעיטור העוגה: ניתן לגרד בפומפייה גסה שוקולד מריר או שוקולד חלב

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים את התנור ל - 170 מעלות.

 

 

מסמנים עיגול על נייר אפיה וגוזרים לפי קוטר התבנית, משמנים את התבנית ונייר האפייה או משמנים את תבנית האפייה בלבד ללא נייר אפייה.

 

 

שמים בסיר את המים וחצי כוס סוכר. מחממים על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את החמאה ושני סוגי השוקולד ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהם נמסים ומתקבל קרם חלק ואחיד. מסירים מהכיריים וממתינים כדקה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שמים את החלמונים בקערית וטורפים. מוסיפים אותם לקרם השוקולד בזרם דקיק, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהם נטמעים בקרם.

 

 

שמים בקערת המערבל את החלבונים והמלח ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר הנותרת, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שנוצר קצף יציב ומבריק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מוסיפים 1/3 מהקצף לקרם השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד.

 

 

מעבירים 1/3 מהעיסה לתבנית (את היתר משאירים בקערה מחוץ למקרר) ואופים כ - 20 דקות, עד

שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים את העוגה מהתנור אך לא

מכבים את התנור. מניחים את העוגה לצינון במשך כ – 3 דקות.

 

 

 

 

 

 

 

 

יוצקים על העוגה שליש נוסף מהעיסה ואופים 17 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ בשכבה זו של העוגה יוצא ועליו פירורים לחים (חשוב להימנע מאפיית יתר, ניתן להוציא את העוגה גם מעט מוקדם יותר - כשעל הקיסם יש עיסה סמיכה).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מכבים את התנור, מוצאים את העוגה מהתנור ומניחים את העוגה לצינון מלא בטמפ' החדר.

 

כשהעוגה צוננת, יוצקים עליה את השליש האחרון של העיסה, מכסים את התבנית בניילון נצמד או נייר אלומיניום ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

 

אם רוצים, מפזרים על העוגה שוקולד מריר או שוקולד חלב מגורר או כל קישוט אחר.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon