top of page

 

באים אליכם זוג או שניים לכוס קפה ועוגה, הממתק הזה ימתיק את כוס הקפה ואת המפגש.

אוכלים אותם קטנים קטנים. 

יכולתי לאכול את כל הממתק הממכר הזה בעצמי!

 

 

תבנית: מרובעת 22 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה תחתית וצדדים/לא להשתמש בתבנית יותר גדולה אחרת יהיה קשה למרוח את השכבות

 

המרכיבים:
לבסיס
:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק (עדיף לקנות עוגיות לוטוס לא עטופות)
100 גרם חמאה מומסת

 

למלית:
פחית חלב מרוכז ממותק 
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2
כוס (75 גרם) אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), קלויים וקצוצים

 

לציפוי:
200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו חשוב! 
(נותן את המרירות המאזנת), שבור לקוביות
50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס:

מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה. משטחים על בסיס התבנית

ומהדקים עם תחתית של כוס או הגב של הכף עד לשכבה אחידה. מכניסים למקרר

לשעה או עד שהבסיס מתקשה.

 

מכינים את המלית:

שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והדבש, ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה.

 

מוסיפים את חצי כוס האגוזים הקצוצים, מערבבים ויוצקים על הבסיס.

 

מכסים את התבנית ומעבירים למקרר לשעה שעתיים או עד שהמלית מתקשה.

 

ממיסים במיקרו בזהירות את חומרי הציפוי. מערבבים. שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת ומחזירים למקרר לכמה שעות או עד שהשוקולד מתקשה.

 

ההגשה ישר מהמקרר.

 

*לחתוך את הממתק לאצבעות או ריבועים לגודל הרצוי עם סכין גדולה טבולה במים חמים מנוגבת. לנגב את הסכין בין חיתוך לחיתוך, לטבול במים חמים ולנגב.

*חשוב שהתבנית לא תהיה גדולה מ 22 ס"מ על 22 ס"מ.

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

ריבועי אגוזים ושוקולד ללא אפייה

       מתוך אתר mako/מתכון של קסמים מתוקים - דליה

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page