top of page

קציצות בקר וחצילים ברוטב עגבניות

קציצות בקר וחצילים ברוטב עגבניות

המרכיבים לקציצות

חצי קילו  בשר בקר טחון

חצי צרור כוסברה קצוצה

בצל בינוני מגורד על פומפייה (חשוב לסחוט מנוזלים)

תפוח אדמה מגורד דק על פומפייה (חשוב לסחוט מנוזלים)

ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית מלח או לפי הטעם

פלפל שחור

כפית מרק עוף או לפי הטעם

3X קוביות שום קפוא או שום גבישי או גם וגם לפי הטעם

2 כפות שמן זית

מרכיבים לרוטב

חציל אחד גדול או שניים קטנים

קופסאת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)

4 כפיות סוכר

כפית מלח

כפית מרק עוף

7 שיני שום קצוץ

2 כוסות מים רותחים

ההכנה

תערובת בשר

לערבב יחד הכל  (חשוב לסחוט את הבצל ותפוח האדמה אחרי שמגרדים על פומפייה או בפודפרוססור).

רצוי לתת לעיסה לנוח כחצי שעה או יותר, יש ששמים במקרר, אני משאירה בחוץ.

לחתוך את החציל לקוביות גדולות לאפות בתנור את החצילים בחום 200 מעלות טורבו (מצ"ב מתכון).

הכנת הרוטב

בסיר רחב שמים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.

פורסים את השום לפרוסות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק, קוביות שום קפוא או שום גבישי (אפשר להוסיף תבלינים שאתם אוהבים).

מוסיפים את קוביות החציל מערבבים בעדינות.

מגלגלים את הקציצות ומסדרים בתוך בסיר.

מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי עד שעתיים.

מידי פעם מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות.

מוסיפה כוסברה קצוצה בסיום הבישול (לא חובה למי שלא אוהב כוסברה).

הגשה: אורז לבן

 

בתאבון!

עגבניות מרוסקות
חציל

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page