אנטיפסטי צבעוני רק מפלפלים מתוקים

 

 

 

 

אנטיפסטי פירושו "לפני הארוחה" ורבים משווים אנטיפסטי למנה הראשונה המסורתית של ארוחה איטלקית, אבל אנטיפסטי מוגש לשולחן ומסמל את תחילתו הרשמית של ארוחה איטלקית. זה יכול להיות כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית. אנטיפסטי מסורתי איטלקי כולל פטריות, אנשובי, גבינות שונות, בשרים כבושים וירקות בשמן או חומץ ועוד. התוכן של האנטיפסטי משתנה בהתאם למאכלים מהמטבח בכל אזור ואזור.

אנטיפסטי במטבח הישראלי מורכב בדרך כלל מירקות לפי בחירה (מקולפים או לא מקולפים) כמו: תפוחי אדמה, חציל, בצל, בטטה, קישוא, גמבה, שום, פלפל צהוב ועוד, שניתן להכין באין סוף דרכים וצורות.

בכל האתרים יש טיפ: איך קולים פלפלים מבלי להתלכלך? אוהבים פלפלים קלויים, אבל לא סובלים את הטרחה והלכלוך? למה לקלף?

מתכון הזה של הפלפלים הצבעוניים הקלויים, קל להכנה, ללא קילוף הפלפלים, תוספת מצוינת לכל ארוחה, אירוח, על לחם טרי או בתוך סנדוויץ' עם מבחר גבינות לבנות, או פרוסות מוצרלה, או גבינה צפתית 5%, ממרח פסטו, כל סוג של נקניק וכל מה שבה לכם.

 

 

 


מצרכים:

 

8 פלפלים מתוקים מכל הצבעים/אני אוהבת את האדומים, הכתומים והצהובים. אם אין לכם את כל הצבעים המדהימים לבחירה, זה יוצא יפה גם עם פלפלים אדומים או צהובים.

 

פטרטזיליה לקישוט או כל ירק אחר

 

חומרים לתיבול:

 

חצי כוס שמן זית

 

 

KEN'S קנ'ז רוטב איטלקי מתובל כתוספת טעם/אופציה

 

2 כפיות מלח רגיל או מלח גס

 

כמה שיני שום קפוא של דורות או שום טרי כתוש

 

 

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים את הפלפלים ומייבשים. קוטמים את הפלפלים. חוצים כל פלפל לארבעה רבעים או לחצי, תלוי בגודל הפלפלים, ומרוקנים אותם מקרומים וגרעינים.

 

 

 

 

 

מחממים תנור לחום 200 מעלות.

 

מכניסים את הפלפלים וחומרי התיבול לשקית ניילון או קערה ומערבבים מידי פעם כדי שכל הפלפלים יכוסו ברוטב.     

      

מרפדים תבנית גדולה המותאמת לתנור בנייר אלומיניום ומניחים את הפלפלים עם הרוטב קמורים (עם העור כלפי מעלה), שהם בשכבה אחת ולא אחד על השני.

 

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה או עד שהפלפלים מקבלים צבע שזוף ויפה. פעם אחת בזמן האפייה ניתן להפוך בזהירות כל פלפל בנפרד.

 

בכמה הדקות האחרונות ניתן להעלות את הטמפ' למצב של גריל כאשר דלת התנור מעט פתוחה להשחמה נוספת.

 

 

 

 

לאחר שהפלפלים מוכנים מסדרים אותם יפה על צלחת הגשה.

 

מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.

 

ניתן לאכול את הפלפלים חם או קר או בטמפרטורת החדר. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד שלושה ימים, עטוף בניילון נצמד.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon