מרק אפונה שאבא שלי יוסי ז"ל הכי אהב
מרק קל מאוד להכנה, כמו תמיד כמה שפחות עבודה, בלי טיגון הבצל, הכל בכלי אחד, בקיצור קל וטעים
כלי: סיר שמכיל לפחות 4 כוסות
בלנדר יד או בלנדר/מאז שיש לי את הבלנדר יד אני משתמשת אך ורק בו לטחון מרקים/חוסך ניקוי הבלנר והכל נהפך לקלי קלות
מצרכים:
1 כוס אפונה ירוקה יבשה/אני לא משרה את האפונה למשך הלילה או משרה במיים רותחים/רק שוטפת דרך מסננת וישר לסיר
4 כוסות מיים רותחים
2 בצלים
1 כפית שטוחה של מלח
קורט פלפל לבן/אני משתמשת בפלפל שחור במידה ואין לי פלפל לבן בבית
שתי כפיות גדושות אבקת מרק עוף
קרוטונים לקישוט- קוביות לחם מטוגנות, או כוסברה, או פטרוזיליה או שמיר או בצל ירוק /כל מה שנראה לכם יפה לקישוט
אופן הכנה:
לשים את האפונה במסננת ולרחוץ מתחת לברז מיים קרים ולהוסיף לסיר.
להרתיח 4 כוסות מיים ולהוסיף למיים הרתוחים 1 כפית שטוחה מלח, קורט פלפל לבן או שחור ושתי כפיות גדושות אבקת מרק עוף ולשפוך את הנוזלים לסיר.
לקצוץ את 2 הבצלים ולהוסיף לסיר. להביא לרתיחה נוספת, לבשל על אש נמוכה בסיר מכוסה בחלקו בין שעה לשעה וחצי. אם יש צורך יש להוסיף מעט מיים/בדרך כלל אני לא מוסיפה מיים.
כשהאפונה נמעכת במגע כף, הבישול הסתיים. מסירים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט ידני או בלנדר טוחנים את המרק למרקם הרצוי (אני טוחנת ומשאירה כמה אפונים לא טחונים, זה נותן מרקם מעניין יותר)
מקשטים את המרק בקוביות לחם מטוגנות/קרוטונים, או כל ירק שנמצא בבית.
* רצוי לאכול באותו היום במידה ונשאר ליום המחרת ,המרק מסמיך ולכן לפני החימום ניתן להוסיף מעט מעט מיים לדילול
בתאבון!