​עוגת התפוחים קלה, אפילו מאוד מאוד קלה להכנה וגם טעימה מאוד. את המרשם קיבלתי מחברתי הטובה רחל כאשר גרנו בקליפורניה, ארה"ב.

כשמכינים עוגות בחושות, יש להימנע מערבוב יתר  אחרת העוגה תהיה קשה ויבשה.

 

כלי:

 

 

 

 

מצרכים:

7 - 8 תפוחי עץ מסוג גראנד סמיט או סטאר קינג שהם יותר מתוקים, קלופים ללא ליבה וחתוכים לקוביות (אני משתמשת בסטאר קינג)

1 כפית קינמון  

3 – 4 כפות סוכר

4 ביצים

חצי כוס שמן רגיל

1 כפית תמצית וניל

מלח

1 כוס סוכר

1 כוס קמח רגיל

1 1/2 כפית אבקת אפיה

אבקת סוכר לקישוט (אופציה)

 

תנור מחומם מראש ל 180 מעלות

 

לשמן תבנית אפייה קפיצית  בקוטר 22 ס"מ עד 24 ס"מ

 

העוגה לפעמים נוזלת בתחילת האפייה, ניתן לשים נייר אפייה בתוך התבנית או תבנית מיוחדת. אני לא שמה נייר אפייה אך בתחתית התנור אני שמה נייר אלומיניום או נייר אפייה במידה והעוגה נוזלת מעט שהתנור לא יתלכלך ויעלו רחות של מאפה שרוף מהטיפות שנזלו 

 

אופן ההכנה:

 

 לשים בקערה 1 ק"ג תפוחי עץ גראנד (או לפחות 7 - 8 תפוחים) קלופים וחתוכים לקוביות, ולהוסיף 3 – 4 כפות סוכר ו – 1 כפית קינמון ולערבב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בקערה אחרת מערבבים היטב 4 ביצים ואחד כוס סוכר, ניתן לערבב במקצפת יד (אני מערבבת במקצפת יד).

 

 

 

 

 

 

להוסיף חצי כוס שמן רגיל, מעט מלח וכפית תמצית וניל ושוב להקציף במקצפת יד.

 

להוסיף 1 כוס קמח  ואחד וחצי כפית  אבקת אפיה.

 

בתבנית משומנת שמים את התפוחים ועליהם לשפוך את הבלילה.

 

לאפות בתנור מחומם מראש ב – 180 מעלות כ-ה 50 דקות או עד להשחמה

 

או עד אשר קיסם העץ הננעץ בעוגה יוצא יבש ונקי.

ניתן לפזר על העוגה אחרי שהתקררה אבקת סוכר לקישוט.

אפשרות הגשה: לצד העוגה כדור גלידה וניל.

 

 

בתאבון! 

 

 

 

עוגת תפוחים

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon