מתכון זה נלקח מאחד ספרי הבישול של חמתי סושה, כרגיל עם שינויים שלי והמלצות מהניסיון שלה
מצרכים:
בצק פילאס תורכי של מעדנות (600 גרם)
6-7 תפוחי עץ גראנד סמית קלופים וחתוכים לפרוסות/ניתן לחלק לשמיניות או לקוביות
2 כפיות קינמון או לפי הטעם
3-4 כפות סוכר
אפשר גם 50 גרם צימוקים
פירורי ביסקויטים(פתי בר) או פרורי לחם לפיזור על עלה בצק העלים. אני משתמשת בפרורי ביסקויטים פתי בר
ריבת תות שדה מחוממת מעט במיקרו לריכוך
ביצה + שתי כפות מים
נייר אפייה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות
בכלי עמוק לשים את תפוחי העץ ולהוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב/היתרון של מתכון זה שלא מבשלים את תפוחי העץ ובכל זאת תפוחי העץ מספיקים להתרכך והשטרודל יוצא טעים טעים
את בצק העלים אני מפשירה במקרר ולא בחוץ. מוציאים אותו לילה קודם למקרר ולמחרת הבצק מופשר ומוכן (הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר)
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לקמח משטח עבודה במעט קמח.
מכוון שאני משתמשת בבצק עלים מסוג פילאס תורכי אנני מרדדת את הבצק, במידה ומשתמשים בבצק עלים רגיל של מעדנות עדיף לרדד כל חלק לעלה דק
מחלקים את שני המלבנים ל- 3 חלקים (לא חותכים רק מסמנים עם גב הסכין) מסמנים את מקומות החיתוך של השוליים משני הצדדים מהם יוצרים רצועות באלכסון
מורחים במרכז של כל עלה מריבת התות ומעל מפזרים את פירורי הביסקויטים/אני טוחנת את הביסקויטים מסוג פתי בר במעבד מזון
מניחים מחצית מכמות מלית תפוחי העץ (אשר מספיקה לשני שטרודלים) לאורך מרכז הבצק, משאירים שוליים למעלה ולמטה ללא מילו ומצליבים את רצועות הבצק
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים בזהירות את השטרודל לתבנית
מברישים ביצה עם מעט מעט מים (כמה טיפות) מעל הבצק, (ניתן לפזר מעט סוכר רגיל לפני האפיה) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30-40 דקות
הגשה: לקישוט מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה. ניתן להוסיף כדור גלידת וניל ליד כל פרוסה
* ניתן לגלגל את הבצק עם המלית כגלילה מהצד הקרוב אליכם והחוצה. מניחים את השטרודל בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים בכל אחד שניים, שלושה חריצים אלכסוניים
בתאבון!