מתכון שקיבלתי מחברתי אורית שגרה בפרדסייה. מנה עיקרית בשרית מרשימה מלאה דברים טובים, עוף ממולא שהוא ארוחה שלמה, עוף זהוב וטעים. המתכון מתאים לארוחת שבת או חג, דורש השקעה.

 

כלים: מחבת טפלון עמוקה או ווק גדול לטיגון. תבנית אפיה של התנור או תבנית עמוקה שקל לעטוף היטב בנייר כסף או תבנית חד פעמית גדולה     

 

מצרכים:

 

6 בצלים פרוסים לחצי ירח

 

2 כוסות אורז/מבושל חלקית

 

2/3 קטשופ

 

2/3 דבש

 

2/3 רוטב סויה סיני של אוסם

 

1 חבילה צנוברים/או כמה שרוצים לפי הטעם

 

1 חבילה אגוזי פקאן/או כמה שרוצים לפי הטעם/לשבור קצת את אגוזי הפקאן

 

חצי כוס צימוקים חומים/או לפי הטעם

 

שקית כוסברה קצוצה/יש הרבה אנשים שלא אוהבים כוסברה, אפשר לוותר או לשים מעט עלים,  לדעתי כוסברה מוסיף

הרבה טעם וצבע למתכון

 

 

 

1/2 כפית תבלין אגוז מוסקט

 

2 עופות שלמים/שוטפים היטב את העוף מבחוץ ומבפנים, מייבשים במטליות נייר ומכינים אותו למילוי

 

1/4 כפית סוכר/מוסיפים כאשר מטגנים את הבצל

 

1 כף אבקת מרק עוף

 

מלח לפי הטעם לפחות כפית ++

 

אופן ההכנה:

 

הכנת הרוטב:

 בשני צנצנות נפרדות/צנצנת אחת עם רוטב מוסיפים למחבת וצנצנת שניה עם הרוטב מורחים את העופות לפני האפייה ולאורך משך האפיה (משאירים מעט רוטב למרוח את העוף במשך האפייה)

בכל צנצנת לרוטב

1/3 כוס קטשופ                       

1/3 כוס דבש                   

1/3 כוס רוטב סוייה של אוסם

 

לבשל 2 כוסות אורז לבן  בארבע כוסות מיים, אחרי רתיחה להמשיך לבשל בישול חלקי כמה דקות (שבע עד עשר דקות בלבד), לשטוף במיים קרים, לסנן ולהניח בצד

לפרוס את הבצלים לפרוסות בצורת חצי ירח ולטגן עם מעט שמן בווק או במחבת גדול ועמוק, להוסיף 1/4 כפית סוכר. לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את הצנוברים, צימוקים, אגוזי פקאן שבורים, 1/2 כפית תבלין מוסקט, 1 כף אבקת מרק עוף, מלח לפי הטעם וכוסברה קצוצה. לאחר מכן מוסיפים את האורז המבושל וסוגרים את הגז. להוסיף את הרוטב מצנצנת אחת ולערבב.

 

 

 

 

למלא את העופות במילוי ומה שנשאר מהמילוי לפזר מסביב העוף, לסגור את העופות בקסמים מעץ (לא לשכוח להוציא את הקסמים לפני ההגשה). למרוח את העוף ברוטב ולשמור מעט רוטב כדי להמשיך למרוח במשך האפייה.

 

 

 

 

מכסים את התבנית בנייר כסף  ואופים בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות למשך  חצי שעה, מורידים את החום ל 180 מעלות וממשיכים לאפות שעה נוספת.  לאחר שעה וחצי מורחים את העוף שוב עם הרוטב, מחזירים את התבנית ללא נייר כסף לפחות לשעה נוספת, עד שהעוף שחום שחום והאורז מוכן. במשך השעה הזו מידי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את העוף עם שאר הרוטב.  

  

*   במידה ולא נשאר לכם מספיק רוטב למרוח את העוף מידי פעם, ניתן לעשות בחצי שנייה מעט רוטב נוסף

*   חשוב מאוד לכסות היטב את תבנית האפיה בנייר כסף בשעה וחצי הראשונים של האפייה

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוף ממולא

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon