top of page

קישוא ממלוא

את המנה הזאת אפשר להכין גם עם פלפלים ירוקים, בצל, עגבניות וגם כרוב לבן. במידה ומכינים עם פלפלים, צריך לחתוך בזהירות סביב העוקץ של הפלפל, מסירים את העוקץ ואת הגרעינים ושוטפים. את הפלפלים שמים בסיר בעמידה, כאשר הפתח כלפי מעלה.עם מכינים כרוב ממולא, הכי טוב להקפיא את הכרוב הלבן ללילה או לכמה ימים ולהפשיר את הכרוב מחוץ למקרר, העלים יוצאים בקלות ללא צורך להרתיח את הכרוב. כמובן שניתן למלא סיר עמוק במים, להכניס את הכרוב בשלמותו, להביא לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו. את הכרוב הממולא שמים בצפיפות אחד בצמוד לשני בלי לפזר את עודפי המילוי, הכל הולך למילוי הכרוב.

 

כלים:

סיר רחב לבישול הקישואים

מחבת טפלון רחבה ועמוקה לטיגון הבצל ובשר הבקר הטחון

קישואן להוצאת תוכן הקישוא או כל מכשיר אחר כמו כפית פריזאית, שעוזר להוציא את התוכן מבלי לפגוע בדפנות הקישוא.

 

מצרכים למילוי:

 

5X קישואים עגולים או קישואים רגילים גדולים

 

850 גרם עד 1 ק"ג בשר בקר טחון

 

X2 בצלים

 

חצי כוס אורז שטוף במים קרים

 

X1 ביצה/לא חובה

 

מלח לפי הטעם

 

פלפל שחור לפי הטעם

 

אבקת שום או 3 קוביות שום קפוא

 

מצרכים לרוטב:

 

X3 או X4 קופסאות קטנות של רסק עגבניות/שומרים כף שתיים מהרסק כדי להוסיף למילוי

 

כוס מים על כל קופסת רסק עגבניות קטנה

 

3 כפיות סוכר

 

לפחות כפית מלח גדושה

 

כפית אבקת מרק עוף

 

מעט מיץ לימון, לא חובה

 

אבקת שום/או 3 קוביות שום קפוא ועוד תבלינים שאוהבים

 

אופן ההכנה:

 

קוטמים את הקישואים בקצוות, מחלקים כל קישוא לשניים או שלושה חלקים לרוחב, תלוי באורך הקישוא, מרוקנים כל חלק מהקישוא בעזרת מכשיר מיוחד, *קישואן או כפית פריזאית, או סכין קטנה, בזהירות כדי שהקישוא לא יתפרק. אם משתמשים בקישואים עגולים קוטמים רק את החלק העליון (הכיפה) לפתח רחב ומורידים מהבסיס של הקישוא פרוסה דקה מאוד כדי שישבו טוב בתוך הסיר.

קוצצים את שני הבצלים ומחממים מעט שמן במחבת טלפון, ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את אבקת השום או 3 שיני שום קפוא, או גם וגם.

מוסיפים את הבשר הטחון לטיגון קצר, מתבלים במלח, פלפל שחור, מי שאוהב יכול לתבל במעט כמון.

מוסיפים את האורז השטוף. סוגרים את האש ומוסיפים ביצה אחת ומערבבים.

 

 

 

 

 

עם כפית קטנה ממלאים את הקישואים. אם יוותרו עודפי מילוי וכמובן שיישאר, אפשר לפזר אותם בין הקישואים בסיר, כאשר הם מכוסים ברוטב העגבניות. אצלנו במשפחה הכי הכי אוהבים את המילוי שנשאר מסביב לקישוא.

בסיר הרחב מביאים לרתיחה את הרוטב ולאחר מכן מכניסים את הקישואים הממולאים ומפזרים את עודפי המילוי (ניתן לעשות מעודפי המילוי קציצות ולשים בין הקישואים), מכסים את הסיר ומנמיכים לאש קטנה לשעה וחצי או עד שהקישואים רכים.

 

'קישואן' מכשיר פשוט ויעיל להסרה נוחה של ליבת קישואים, ללא פגיעה בשלמות הפרי.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page