לחמניות גבינה 

מתכון מהיר ללחמניות גבינה טעימות שמתחסלות מהר מאוד.

המתכון  מחברתי אורית.

 

חומרים:

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

 

1 גבינה לבנה 5%

 

1 שמנת

 

100 גרם חמאה מומסת

 

חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם)

 

כף מרק עוף

 

ביצה להברשה

 

מעט שומשום לציפוי

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

ממיסים את החמאה בסיר קטן על האש או ניתן להמיס במיקרו על עוצמה נמוכה בפולסים של 10 שניות. לקרר מעט למצב פושר.

 

להוסיף את החמאה המומסת לקערה גדולה ולערבב/ללוש את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק רך ולא יבש.

 

ניתן להכין את הבצק גם במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה עם הגבינות הרכות/גבינה לבנה והשמנת. מוסיפים קמח, אבקת המרק ואת הגבינה הצהובה מגורדת ומעבדים לבצק רך ודביק.

 

ניתן להניח במקרר לחצי שעה של התגבשות/לא חייבים. או לשמור עטוף במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה.

 

הבצק קצת דביק לכן רצוי להרטיב מעט את הידיים לפני יצירת הכדורים.

 

ליצור כדורים קטנים, להניח בתבנית על נייר אפיה במרחק של כמה ס"מ זה מזה.

 

מברישים במעט ביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום (לא חובה).

 

אופים בטמפ' 180 מעלות כ – 30 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.

 

מצננים מעט בטמפ' החדר ומגישים.

 

הגשה:

לחמניות הגבינה נהדרות לצד סלט.

 

*אפשר להוסיף לבצק עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים, או מה שאוהבים.

*אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור עטוף במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה.

* את הלחמניות שנשארו ניתן לשמור במקפיא.

*כדאי לשים לב לחום התנור ולזמן האפייה. כאשר הלחמניות מזהיבות הן מוכנות. אפיית יתר תגרום לכך שהן  תהיינה יבשות.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon