top of page

     עוגת מוס שוקולד

 

 

 

 

 

עוגה קלה, שאת המתכון קיבלתי מחברתי פוני (פוני קראה לעוגה, עוגת גלידה). עוגת המוס ללא קמח, לכן מתאימה לחג הפסח.

 

כלים: תבנית אפייה עגולה קפיצית בקוטר 25 ס"מ (במידה ומכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ ניתן להכין רק מקצפת אחת)

 

טיפ להקצפת חלבונים: צריך להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כשעה לפני שמתחילים להקציף. יותר קל להקציף חלבונים אם הם בטמפרטורת החדר. חשוב להפריד נכון בין חלבונים לחלמונים, כך שלא יישארו שאריות חלמון בחלבון.

 

 

 

המרכיבים:  

 

6 ביצים מופרדות

 

 

1 כוס סוכר + 4 כפות סוכר

 

 

200 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 56-60% מוצקי קקאו) (אני משתמשת בשוקולד מריר של חברת עלית)

 

 

1 כף קפה מגורגר (נס קפה) איכותי

 

 

2 כפות ליקר אמרטו או ליקר פרנג'ליקו. ניתן להוסיף לשוקולד אחרי המסתו כשהוא פושר (לא חובה)

 

 

X2 שמנת מתוקה 38% 

 

 

X3 חבילות סוכר וניל (2 חבילות לתערובת השוקולד וחבילה אחת להכנת הקצפת)

 

 

אופן ההכנה:

 

ממיסים שוקולד על אש קטנה עם מעט מעט מים (משהוא כמו כף מים) ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק.

 

 

מסירים מן האש ומצננים מעט.

 

 

אחרי הסרת השוקולד מן האש וצינונו ניתן להוסיף 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר פרנג'ליקו או כל ליקר אחר. יוצקים את הליקר בבת אחת ומערבבים במהירות עד לקבלת נוזל חלק. 

 

 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 - 25 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או מרגרינה. 

 

מוסיפים את 6 החלמונים (צהוב של הביצה) לשוקולד המומס ומערבבים כדי שלא יהיו גושים.

 

 

מקציפים 6 החלבונים (הלבן של הביצה), 2 חבילות סוכר הווניל וכוס הסוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.

 

מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים (לבן) ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.

 

 

יוצקים 2/3 או קצת יותר ממחצית התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.

 

מוציאים מהתנור ומצננים.

 

 

את שליש התערובת הנותר מאחסנים במקרר בזמן האפייה.

 

 

אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט שופכים את התערובת מהמקרר על החלק האפוי, מיישרים ומכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה.

 

 

להקציף את שתי קופסאות שמנת המתוקה + 4 כפות הסוכר + ו שקית סוכר וניל + 1 כף נס קפה. (לשים את כף נס הקפה בתוך השמנת להקצפה לפני ההקצפה ולחכות רגע שהקפה יימס).

 

 

לשפוך על העוגה את הקצפת ולהקפיא במשך הלילה.

 

 

לשמור את עוגת המוס בהקפאה ולהוציא למקרר  כ - 20 דקות לפני ההגשה. לחתוך למנות ואת יתרת העוגה לכסות בנייר אלומיניום ולשמור בהקפאה.

 

 

שכבת המוס פחות קופאת מהקצפת, לכן עדיף להשאיר את העוגה קפואה עד כמה שיותר קרוב להגשה ולחתוך בסכין חדה ובזהירות.

 

 

לעיטור: לפזר קקאו איכותי או תלתלי שוקולד אחרי שהעוגה קפואה (מגררים בפומפייה את שוקולד). 

 

*ניתן להוסיף 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר פרנג'ליקו לשוקולד אחרי המסתו, כשהוא פושר (לא חובה). 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page