לזנייה בשרית

 

לזנייה עסיסית, עשירה וטעימה מאוד/קצת עבודה אבל המאמץ שווה

 

תבנית מלבנית גדולה ועמוקה

 

 

 

 

 

לחמם תנור אפייה ל 180 מעלות, אפשר גם 200 מעלות

לשמן את התבנית

 

מרכיבים:

 

1 חבילה של לזניה, רצוי רצוי עלי לזנייה ברילה/לפחות 15 עלים /תלוי בגודל התבנית. בשלתי מעט את עלי הלזנייה במים רותחים/לא חייבים אבל לטעמי עדיף

 

1 קילו גרם בשר טחון /אפשר פחות מקילו בשר טחון, תלוי בעומק התבנית/מספיק בהחלט 850 – 800 גרם בשר טחון

 

4X קופסאות רוטב לזניה (כל קופסא 260 גרם) של יכין או כל חברה אחרת

 

 1 קופסא קטנה  של רסק עגבניות משומר

 

1 בצל לבן קצוץ דק

 

3 קוביות בזיליקום קפוא של דורות או 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ

 

1 כפית סוכר

 

מלח גס/לפחות שתי כפיות

 

פלפל שחור גרוס

 

3 עלי דפנה

 

7 קוביות שום קפוא של דורות או 7 שיני שום קצוצות

 

3/4 ליטר חלב מחומם כ  - 3 כוסות

 

60 גרם חמאה

 

5- 6 כפות קמח/בערך 60 גרם קמח

 

חצי כפית אגוז מוסקט

 

150 גבינה צהובה מגורדת

 

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

 

 

אופן ההכנה:

שלב 1:
בסיר רחב  או מחבת עמוקה שמים  2 כפות שמן זית. מטגנים את הבסיס: בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקפוא (7 קוביות שום הקפוא), אחרי דקה - שתיים מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו באמצעות כף עץ, עד שהופך לפירורי בצבע אפור. מוסיפים את רוטב העגבניות ללזנייה, רסק העגבניות ואת התבלינים (מלח גס ופלפל בנדיבות, בזיליקום (3 קוביות בזיליקום קפוא), 1 כפית סוכר, ועלי דפנה ( 3 עלי דפנה), מבשלים כחצי שעה על  אש בינונית - נמוכה עם מכסה. מוציאים 
את עלי הדפנה בסוף הבישול של הראגו.


שלב 2:

מכינים את רוטב הבאשמל: בסיר ממיסים 60 גרם חמאה. ברגע שהחמאה מתחילה לשנות צבעה לחום מוסיפים את הקמח (5 – 6 כפות קמח) במהירות ומערבבים מיד עם כף עץ ליצירת מעין בצק. מוסיפים את החלב (3 כוסות חלב מחומם) ומערבבים. מוסיפים את האגוז המוסקט (לא להגזים איתו, טעם דומיננטי מאוד, בערך חצי כפית. מערבבים. כשהחלב עד סף רתיחה הרביכה מוכנה.

 

 

 

 

 

 

 

 


 שלב 3:

מחממים תנור ל 180 מעלות או 200 מעלות, משמנים את התבנית על מנת להקל על הוצאת המנות (לא לשכוח לשמן את דפנות התבנית).

מתחילים עם שכבת של עלי לזניה (אין צורך בחפיפה גדולה בין העלים), מעל לעלים מעט מעט רוטב באשמל (כדי להרטיב קצת את העלים ומעל מניחים מחצית מכמות הראגו (רוטב הלזנייה עם הבשר). על שכבה זו מניחים באמצעות כף כשליש מכמות הרביכה, ופרוסות דקות של כדור מוצרלה אחד/אני השתמשתי במוצרלה מגורדת וגבינה צהובה מגורדת. על שכבה זו בונים שכבה זהה (עלים, ראגו, רוטב הבאשמל, מוצרלה וגבינה צהובה) ומסיימים בשכבה אחרונה של עלי לזניה. על השכבה האחרונה מורחים את השליש האחרון של הרביכה ומסיימים בפרוסות מכדור המוצרלה והגבינה הצהובה.
אופים בתנור מחומם מראש בין 30 ל 40 דקות עד הזהבה. הרביכה והרוטב העשירים ידאגו שהעלים הפנמיים מתבשלים כהלכה, רכים ומוכנים.

 

 

*בתוך הלזנייה אין משמעות עם הגבינה מגורדת או פרוסות גבינה, בשכבה האחרונה נראה יותר יפה אם שמים את הגבינה כפרוסות גבינה

** צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת

*** עדיף להכין את הלזניה יום לפני ההגשה

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 לזניה עם בשר וגבינות

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon