חרוסת מפרות יבשים

 

חרוסת הנימצאת בקערת ליל הסדר שלנו.

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פרות שאליהם נמשלו ישראל בשיר השירים:

תאנה תמר אגוז שקד ועוד..

כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות גם יין, זכר לדם בני ישראל שנשפך במצרים.

המתכון דורש קצת השקעה, אבל המאמץ שווה

אם אין אחד אחד או יותר מהחומרים, לא נורא, רק רצוי לשמור על היחסים במתכון

 

חומרים:

350 גרם סה"כ תערובת של אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי פקאן ושקדים (לא חייבים את כל הסוגים)

 

200 גרם דבלים (תאנים יבשים) חתוכות לקוביות (ניתן להוסיף תמרים יבשים)

 

5 קליפות תפוזים מסוכרים

 

3 שזיפים מיובשים

 

3 מישמשים מיובשים

 

פיסת קליפת תפוז

 

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

 

כוס יין אדום יבש

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את היין ובנקודת הרתיחה מכבים את האש.

 

מניחים ביין את המשמשים והדבלים (תאנים מיובשות) לכ 10 דקות.

 

בנתיים חותכים את כל הפרות והאגוזים לקוביות בעזרת סכין חדה.

 

מערבבים יחד ומכניסים למיץ התפוזים.

 

חג שמח לכולם

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon